Home»Muzika»Koikoi i Crno dete stižu 2. jula u Niš

Koikoi i Crno dete stižu 2. jula u Niš

6
Shares
Pinterest Google+
KOIKOI/ Photo: Promo (Moonlee Records)
KOIKOI/ Photo: Promo (Moonlee Records)

Koikoi i Crno dete, bendovi koji se jako vešto igraju žanrovima, stvarajući na taj način nešto atipično na našoj sceni, premijerno će nastupiti u Nišu u subotu, 2. jula u Ei Letnjem Klubu.

Koikoi se prvi put na sceni pojavio 2019. godine u okviru Hali Gali kompilacije, a svega dve godine posle toga su objavili debi album pod nazivom “Pozivi u stranu“.

Njihovo debi izdanje većina regionalnih muzičkih kritičara je proglasila za jedan od najboljih albuma 2021. godine.

KOIKOI U PODCASTU “NEVIDLJIVA SCENA”: VOLIMO ŠARLA I EKV, ALI MITOMANIJA OKO NOVOG TALASA JE NEPRAVEDNA PREMA NOVIM BENDOVIMA

Od samog starta karijere bend je neumorno nastupao po regionu, zbog čega su uspeli da stvore veliku fan bazu u svim zemljama bivše Jugoslavije.

Pored toga, uvršteni su u program “100 artists to watch“ koji je pokrenula IMPALA – međunarodno udruženje nezavisnih diskografa u saradnji sa YouTubeom, a deo su i programa Hemi Music Awards, kao predstavnik iz Srbije sa još osam zemalja iz Centralne i Jugoistočne Evrope.

Photo: Promo
Photo: Promo

Crno dete je jedna od najbolje čuvanih tajni regionalne scene. Za sebe kažu da su turbo rok pank džez duo, a ponekad i trio, što je kombinacija koja već na papiru zvuči dovoljno uzbudljivo.

Crno dete su Milan Bukejlović (Petrol, Kriške, Zemlja br.9, Triko) i Damjan Brkić (Klopka za pionira, The Cyclist Conspiracy).

Bend iza sebe ima tri zvanična izdanja “Riffs“ (2012), “Dževad“ (2014) i “Zlatne stvari“ (2016) kao i live album improvizovane muzike simbolično nazvan “Neponovljivo“ (2017).

Ulaz: donacije od minimum 300 dinara. Donacijama direktno podržavate muzičare kao i organizaciju daljih koncerata u Ei Letnjem Klubu.

Previous post

Rush to Relax novim singlom najavljuje "Misli"

Next post

Gorillaz objavili novi singl, pa osnovali sopstveni kult sa Mardokom kao "Velikim vođom"

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.