Home»Muzika»Air Fest nam u Obrenovcu pokazao kako će izgledati – dan posle sutra – ako sačuvamo prirodu i rokenrol

Air Fest nam u Obrenovcu pokazao kako će izgledati – dan posle sutra – ako sačuvamo prirodu i rokenrol

4
Shares
Pinterest Google+
Photo: Promo/ (AIR Fest)
Photo: Promo/ (AIR Fest)

Prošlog vikenda su obronci zabranske šume pored Obrenovca prodisali! AIR fest je okupio svim svojim kapacitetom ljubitelje rokenrola i prirode.

Prvi dan festivala otvorila je Olivera Dragićević SKVO, muzička i eko ličnost ovogodišnjeg AIR festa koji se potom nastavio u zvuku punk rocka i istrajao u tome čvrsto i jako.

SKVO/ Photo: Promo (AIR Fest)
SKVO/ Photo: Promo (AIR Fest)

Od Zmajevog gnezda i Multietničke Atrakcije, dvojca bez premca, preko Lutki Na Koncu ispred kojih se mogla videti publika svih godina kako peva najdraže hitove KUD Idijota.

Zvezde večeri su bili Atheist Rap, momci koji ni malo nisu dede, iako su ultimativni hit preoblikovali u refrenu u “Dede se vraćaju u grad”.

Prvo veče festivala su zatvorili obrenovački Oslobodici, veoma simbolično i sa ponosom na licu svojih sugrađana koji su ih ispratili do duboko u noć.

Početak drugog dana festivala bio je rezervisan za panel radionice u organizaciji RERI-ja i za predstavu “Mala bara, puna krokodila“ koju su izveli maestralni mladi glumci pozorišne trupe Hator, a obrenovački školarci.

Iako je subota bila kišna u celoj zemlji, pa i u Obrenovcu, čim su prve kapi stale drugo festivalsko veče je počelo.

Još jednom su u ovoj “vis major“ situaciji sjajni headlineri pokazali koliko su veliki u svom umeću, pa su bez tonske probe, sa nepunih sat vremena zakašnjenja, izašli na binu.

Hator/ Photo: Promo (AIR Fest)
Hator/ Photo: Promo (AIR Fest)

AIR fest je drugog dana nosila neka posebna energija, možda proizvod zajedničke želje da se i ovo festivalsko veče zaokruži lepo.

Bendovi su izlazili na binu jedan za drugim ne ostavljajući publiku ravnodušnom: Brattss je podgrejao dlanove publici sa pesmom u kojoj je gost bio trinaestogodišnji dečak (Igor Dragićević), zvukom velik kao i sve njegove “odrasle“ kolege, a potom je Bendover svojim jakim gitarama pripremio na ono što je sledilo – bend Void Inn, metal sastav sa moćnom frontmenkom i instrumentalnom postavkom za koje niko nije verovao da su iz ovih krajeva, već da su sleteli koji minut ranije sa neke kalifornijske bine.

Zvezde druge večeri AIR festa su bili Artan Lili uz koje se zvuk alternativne pustio i nad Obrenovcem, još jednom smo potvrdili sebi da postoji “Rokenrol posle Rokenrola“ i da nema razloga da “stanemo tu“, jer “ljubav vuče stvari“.

To je i mnogočlana ekipa benda Samostalni referenti potvrdila , jer kada su se čuli prvi tonovi fenomenalne duvačke sekcije svi prisutni su pevali “Za neke nove ljude“.

AIR fest je ove godine zatvorio Band X žestoko i jako kao da je AC/DC glavom i bradom bio ispred nas.

Vidimo se sledeće godine u Obrenovcu!

Previous post

Twitter banovao engleskog glumca... Napravio kolaž od LGBT prajd zastave - u obliku svastike

Next post

Elemental 22. oktobra prvi put u mts Dvorani

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.