Home»Muzika»Homeland»Bend Dexter okupio više od 70 niških muzičara i snimio sjajan spot za pesmu “Laži me”

Bend Dexter okupio više od 70 niških muzičara i snimio sjajan spot za pesmu “Laži me”

4
Shares
Pinterest Google+
Dexter/Photo: Marko Jocić - Pupak
Dexter/Photo: Marko Jocić – Pupak

Niški bend Dexter objavio je sjajan spot za pesmu “Laži me” u kojem su okupili brojne kolege muzičare iz svog grada, kako se šale, njih “milion”.

– Ponosni smo na svoj grad i sugrađane, kao i kolege muzičare bez obzira na žanr muzike koju sviraju. Muzika spaja ljude i ovim spotom smo to želeli da pokažemo – kaže ekipa iz benda Dexter.

Činjenicu da je to tako potkrepljuje i lista muzilara koji sus eodazvali pozivu Dextera. Među njih više 70 u spotu, ima dobro poznatih imena, sadašnjih i bivših članova bendova Kerber i Galija, potom aktuelnih Monah i Opposite Way, pa sve do novih imena kao što su Manitu, Gor, itd.

– Zanimljivo je pomenuti da je među muzičarima u spotu bilo i velikih generacijskih razlika tako da smo imali očeve i sinove, odnosno očeve i ćerke, na istim ili različitim instrumentima. Takođe, pozvani su bili i ljudi koji se ne bave direktno muzikom, ali podržavaju scenu kroz muzičko novinarstvo, fotografiju i organizovanjem zanimljivih koncerata u našem gradu. Njihova energija je bila možda i veća nego kod ostalih kolega muzičara – ponosno kažu iz Dextera.

Dexter/ Photo: Marko Jocić
Dexter/ Photo: Marko Jocić

Spot je sniman u februaru 2022. godine – a na kraju snimanja je ostao višečasovni video materijal koji je trebalo pažljivo editovati i sklopiti u kompaktnu i pitku video priču.

– Prosto nam je žao što nekih muzičara ima na samo par sekundi, ali nije bilo moguće uklopiti svakog onoliko koliko zaslužuje i koliko je energije ostavio na “bini”. Puno zahvalnosti dugujemo muzičkom studiu My Room Acoustics iz Niša, koji je ustupio svoj prostor na nekoliko dana i entuzijastično podržao ovu gradsku priču, ali i firmi Magic Light koja je do sada učestvovala i na velikim festivalima u Srbiji i regionu kao što su Nišville, Exit, i koncertima Queen, Toma Džpnsa i mnogih drugih. Obezbedili su nam binsku rasvetu kakvu imaju najbolji srpski muzičari.

Na posletku, možda najbitnije pomenuti Marka Jocića, sceni poznatijem kao frontmena grupe Marica, koji je sa čeličnim živcima sklapao kadrove, pregledavao sate i sate snimaka i tražio najbolje kadrove da spot zaliči na ono što vidimo sada – objašnjavaju iz benda.

Dexter se sada fokusira na promovisanje albuma “Jevanđelje” sa kojeg je ostalo da se plasiraju još dve numere, nakon čega će krenuti u promovisanje po festivalima i klubovima Srbije.

Pogedajte spot za “Laži me”:

Previous post

Susret dva nevoljena lika... Alek Boldvin će u utorak uživo intervjuisati Vudija Alena na Instagramu

Next post

Basista Pepersa javno pozvao reditelje... Ako želite da snimate film o Popaju, tu sam..

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *