Kompletan program grandioznog Betoven maratona u Novom Sadu… Spektakl od 10 ujutru do 10 uveče, finale u direktnom TV prenosu

0
137
Oglasi
Betoven maraton u Dortmundu BG filharmoonija/Photo: Marko Đoković
Betoven maraton u Dortmundu BG filharmoonija/Photo: Marko Đoković

Grandiozni Betoven maraton startuje u Novom Sadu u nedelju 26. juna, kada će Beogradska i Dortmundska filharmonija izvesti svih devet simfonija u jednom danu sa zajedničkim šefom-dirigentom Gabrijelom Felcom, i to od deset ujutro do deset uveče. Publika će slušati prvih osam simfonija u Gradskoj koncertnoj dvorani, a čuvenu Devetu i “Odu radosti” izvešće preko 200 izvođača na besplatnom koncertu na Petrovaradinu, kao glavni projekat programskog luka Tvrđave mira, Evropske prestonice kulture.

SophiaHegewald/Photo: BG filharmonija
SophiaHegewald/Photo: BG filharmonija

Veliki spektakl na otvorenom i finale Betoven-maratona imaće direktan prenos na Drugom programu RTS s početkom u 20.22, dok će Simfonije broj 3 i 4 u izvođenju Beogradske filharmonije u 12.30 iz Gradske koncertne dvorane, imati direktan prenos na Prvom programu Radio-televizije Vojvodine.

Koncert na otvorenom BGF 2018/Photo: BG filharmonija
Koncert na otvorenom BGF 2018/Photo: BG filharmonija

GABRIJEL FELC DIRIGOVAO DUŽE OD 7 SATI NA PRVOM BETOVEN MARATONU U DORTMUNDU…

Posle fantastičnog uspeha ovog poduhvata Dortmundu, Betoven maraton je dokazao ne samo da je događaj godine u svetu klasične muzike već i da menja standarde izvođačkog i slušalačkog iskustva. Pored toga što je podvig za muzičare i Gabrijela Felca koji sve simfonije diriguje napamet, posebna kondicija se zahteva i od slušalaca u jedinstvenoj prilici da u istom danu vidi i čuje celokupan razvoj genijalnog uma Ludiga van Betovena. Od prve koja traje oko trideset minuta, do sedamdeset minuta muzike u poslednjoj, orkestar kroz devet simfonija i vizuelno raste. Tako se od početnih pedesetak muzičara, kulminira do zvučne eksplozije od 200 izvođača među kojima su horisti Slovačke filharmonije i vrsni solisti Ana Maleša-Kutni, sopran, Mihaela Zelinger, mecosopran, Jang vo Kim, tenor i Robert Bork, bas.

Ovo je kompletan program maratona:

10:00 – I i II simfonija – Dortmundska filharmonija u u Gradskoj koncertnoj dvorani

12:30 – III i IV simfonija – Beogradska filharmonija u Gradskoj koncertnoj dvorani

15:00 – V i VI simfonija – Dortmundska filharmonija u Gradskoj koncertnoj dvorani

17:30 – VII i VIII simfonija – Beogradska filharmonija u Gradskoj koncertnoj dvorani

20:20 – IX simfonija na Petrovaradinskoj tvrđavi– veliki besplatni koncert na otvorenom; učestvuju: solisti, Slovački filharmonijski hor, Dortmundska filharmonija i Beogradska filharmonija

 

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime