Home»Muzika»Još jedno milionče za gospodina Širana… Britanski pevač dokazao da nije maznuo svoj najveći hit i pritom dopunio kućni budžet

Još jedno milionče za gospodina Širana… Britanski pevač dokazao da nije maznuo svoj najveći hit i pritom dopunio kućni budžet

2
Shares
Pinterest Google+
Ed Širan/Photo:instagram printscreen
Ed Širan/Photo:instagram printscreen

Slavni britanski pevač Ed Širan dobio je više od milion evra odštete, nakon što je pobedio na sudskom sporu za autorska prava nad svojim megahitom “Shape of You”.

Širana i njegove saradnike, Džona Mekdejda iz grupe Snow Patrol te producenta Stivena Mkutehona, podsećamo, tužio je britanski muzičar Sami Čokri.

Slučaj je pokrenut zbog kršenja autorskih prava navodeći kako je Širan “ukrao” deo iz njegove pesme “Oh Why” koja je objavljena 2015. godine.

ED ŠIRAN OPTUŽEN DA MU JE NAJVEĆI HIT PLAGIJAT, NA SUDU SE BRANIO – PEVANJEM

Širan je od početka negirao da je ranije čuo pesmu, što je na kraju, u aprilu ove godine, zaključeno i na sudu.

Iako su, nakon presude, advokati Čokrija tvrdili kako bi Širan i njegova ekipa trebalo da sami plate svoje pravne troškove, u jučerašnjoj presudi sudija Entoni Zakaroli odlučio je kako će to ipak uraditi podnosioci tužbe, naloživši privremenu isplatu od preko milion evra odštete.

HIT NA NETU… DANAC HRVATSKOG POREKLA TVRDI: ED ŠIRAN JE REINKARNACIJA MOJE POKOJNE PRATETKE

Očekuje se dalja rasprava na kojoj će se proceniti i finalizovati iznosi, prenose strani mediji.

Širanov advokat, ranije je izjavio kako je ceo slučaj naneo duboku traumu za pevača i njegove saradnike, no srećom, priveden je kraju.

Uprkos tome što je skoro 10 odsto plaćanja zamrznuto zbog suđenja, pesma “Shape of You” donosila je Širanu i njegovim partnerima oko 5 miliona funti godišnje, što je blizu 6 miliona evra.

Previous post

Kolin Farel: To što Tom Kruz radi nije hrabrost, nego - mentalna bolest

Next post

Erik Roberts snima u Beogradu: Srbija ima izuzetne glumce, drago mi je što delim set sa njima...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *