Izložba “Klaud” Marije Urošević u Galeriji Doma omladine Beograda

0
113
Marija Urošević, Velika, plava mreža/ Photo: Promo
Oglasi

Izložba pod nazivom “Klaud” Marije Urošević biće otvorena u utorak, 28. juna u Galeriji Doma omladine Beograda.

Ovom izložbom Marija kroz novu seriju instalacija, skulptura i crteža, nastavlja priču o pamćenju. Preispitujući lično sećanje, postavlja pitanja o istinitosti zapamćenog, verodostojnosti informacija koje dobijamo, kao i njihovom roku trajanja.

Centralnom audio-vizuelnom instalacijom umetnica nas uvlači u svoju postavku, čineći nas, ne samo delom instalacije, već i svedocima ličnih doživljaja i živim bazama podataka.

Na ovoj izložbi, pored preispitivanja sećanja varljive verodostojnosti, ona iznova stvara i recept za kokos kiflice njene majke koji je zauvek izgubljen.

Put do tih kiflica neće biti lak, kako umetnici – tako i samim posetiocima.

Marija Urošević, Gde sam bila, šta sam radila/ Photo: Promo
Marija Urošević, Gde sam bila, šta sam radila/ Photo: Promo

Marija Urošević (1990.) završila je osnovne studije vajarstva na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu u klasi profesora Mrđana Bajića i Radoša Antonijevića 2017. i master studije u klasi istih profesora 2019. Od 2020. je u statusu samostalnog umetnika. Živi i radi u Beogradu.

Izlagala je na više grupnih izložbi u zemlji, od kojih se izdvaja Prolećna izložba 2020., u Paviljonu Cvijete Zuzorić.

Samostalno je izlagala tri puta: “Znaš čega sam se setila?“ SKC Kragujevac, (2020), “Znaš čega sam se setila?“ Galerija Remont (2020) i “Pamćenje zaborava“, Galerija Stepenište, Centar za likovno obrazovanje Šumatovačka (2019).

Photo: Promo
Photo: Promo
Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime