Home»Film»Nastupom Darka Rundeka, benda S.T.R.A.H. i dodelom nagrada zatvoren 7. Dok’n Ritam

Nastupom Darka Rundeka, benda S.T.R.A.H. i dodelom nagrada zatvoren 7. Dok’n Ritam

7
Shares
Pinterest Google+

U amfiteatru Doma kulture Studentski grad održano je završno veče 7. Festivala muzičkog i dokumentarnog filma Dok’n Ritam.

Za najbolji muzički dokumentarac festivala, žiri u sastavu: Tamara Drakulić, rediteljka, Nenad Pejović, gitarista benda Kanda, Kodža i Nebojša i Đorđe Bajić, pisac i filmski kritičar odabrao je film “Evo sada vidis da može“ reditelja Slobodana Simojlovića, dok je specijalno priznanje pripalo izraelskom ostvarenju “Šlomo bar“ Giralda Inbara.

Nagradu publike osvojio je film “Uksrs grad i rokenrol” Ivana Velisavljevića i Katarine Janković Popović. Posle dodela nagrada nastupio je specijalni gost iznenađenja, Darko Rundek, čije ime je bilo tajna do početka koncerta. Sa Igorom Pavlicom odsvirao je neke od svojih najvećih hitova. Potom je usledio koncert benda S.T.R.A.H. 

U toku četiri uzbudljiva i nezaboravna festivalska dana publika je uživala u muzičkim dokumentarcima. Prvi put su na na ovom festivalu u takmičarskom programu prikazani filmovi iz celog sveta, što samo govori da D`n`R raste i razvija se.

– Naše kordinate su zauvek antiratne, a muzički dokumentraci i muzika su tu nam pomognu, osvetle put i u ovim vremenima, kao i u svim prethodnim, o čemu svedoče i neki od filmova koje smo premijerno gledali na D`n`R-u ovih dana, poput ostvrenja “Koncert za Mir”, koji govori o istoimenoj muzičkoj manifestaciji održanoj u Kragujevcu 1991.godine. Brojne premijere obeležile su Festival, poput priče o Dalekoj Obali u Americi, “rudarskom” rokpankfolk bendu Orlek, Uskršnjem Rock Maratonu u Šapcu. Predstavljeni su i muzički dokumentarci u nastajanju, i to o grupama Smak i Yu grupi, Lazi Ristovskom, Željku Lučiću, nove muzičke knjige, održane tribine i događaji u čast lika i dela: Peđe Vraneševića, Marka Brecelja, Bernandina Modrića. Zvuči neverovatno šta sve može da stane u četiri dana. Vidimo se na 8. Dok’n Ritmu – izjavila je Sandra Rančić, osnivač i umetnički director Festivala Dok’n Ritam.

Fotografi: Katarina Mihajlović i Marina Pešić

Previous post

HL INTERVJU - Zoran Marinković Marinko (Bjesovi): Ne znam, ništa mi nije jasno... a i muka mi je malo...

Next post

Spas tražim u rokenrolu... Tačno u momentu kad je stiglo leto, stigao je i novi singl Gorana Jovića

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.