Home»Muzika»Producent albuma “The Wall” Pink Floyda otkrio kako je snimljen legendarni solo za “Comfortably Numb”

Producent albuma “The Wall” Pink Floyda otkrio kako je snimljen legendarni solo za “Comfortably Numb”

5
Shares
Pinterest Google+
David Gilmour's Live at Pompeii promo
David Gilmour’s Live at Pompeii promo

Bob Ezrin kaže da je završni gitarski solo na klasiku Pink Floyda “Comfortably Numb” Dejvid Gilmur odsvirao iz prvog “tejka”.

On je dodao je da je Gilmur pokušao ponovo, više puta, dok je bend radio na albumu “The Wall” iz ’79, ali nijedan nije bio bolji od originala.

BENEDIKT KAMBERBAČ: PINK FLOYD SU ME POZVALI NA BINU, DA S NJIMA OTPEVAM “COMFORTABLI NUMB”, A JA SAM MISLIO DA ĆU UMRETI…

– Bilo je tako moćno kada sam ga čuo i video ga kako svira. Doslovno mi je naterao suze na oči – i od tada je isto to uradio mnogo puta – rekao je Ezrin za Total Guitar, dodajući da je to “možda najbolji solo svih vremena. Iako je ovo ploča u kojoj sam učestvovao i koja bi po svemu sudeći trebalo da bude prilično “suva” za mene, taj trenutak je za mene i dalje jedan od najemotivnijih u celoj muzici”.

Na samom snimanju, uprkos mnoštvu pokušaja koji su usledili, solo “nikada nije postao bolji. Uvek je taj prvi trenutak inspiracije bio onaj koji je proizveo magiju”, rekao je Ezrin.

Ezrin je dalje pohvalio Gilmurov pristup muzici:

– On ima urođenu muzikalnost za bluz. Sve njegove melodijske strukture su izgrađene na bluz osnovama – i to ih čini zaista emotivinim. On ima veličanstven ton, a to dolazi od kombinacije njegovog sporog vibrata i njegovog zaista preciznog pikinga i koliko snažno drži žice, tako da note zvone dugo, dugo – rekao je Ezrin. – Dodajte tome neverovatan instinkt šta će i gde funkcionisati, i dobićete jednog od najvećih gitarista svih vremena.

DEJVID GILMUR NE MOŽE SAM DA PEVA VOKALNE DELOVE RODŽERA VOTERSA U “COMFORTABLY NUMB” … I ZATO IMA SJAJNU POMOĆ

– Za mene je suština Dejvida Gilmura da biste mogli da mu date ukulele i Pignose pojačalo, a on bi i dalje zvučao veličanstveno, lepo i uzbudljivo – zaključio je Ezrin. – Imao sam privilegiju da radim sa nekim zaista sjajnim gitaristima u svojoj karijeri, ali moram da kažem da je Dejvid Gilmur moj favorit, i siguran sam da nisam jedini koji tako misli.

Previous post

Danijel Dej-Luis je pre tačno pet godina iznenadio svet i potpuno se povukao iz sveta glume... Razlog je i dalje misterija, ali možda je "metoda" kriva za sve

Next post

Ovogodišnja letnja čačanska rok Priča je ispričana... 357, Riblja čorba i Iskaz nas provozali od čiste nostalgije do čiste energije

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.