Home»Muzika»Homeland»Beogradski Gladni Naučnici predstavili video singl “Mrtvo klupko” i najavili novi album

Beogradski Gladni Naučnici predstavili video singl “Mrtvo klupko” i najavili novi album

4
Shares
Pinterest Google+
Gladni naučnici/ Photo: D. Tošić
Gladni naučnici/ Photo: D. Tošić

Beogradska grupa Gladni Naučnici predstavila je video singl pod nazivom “Mrtvo klupko”, koji ujedno najavljuje njihov drugi album “Nova Kosmogonija“ (Pop depresija, Beograd).

Posle prvog albuma “Opšta teorija besmisla” (Pop depresija/Kišobran, 2020) grupa je morala da odustane od njegove koncertne promocije zbog globalne pandemije, pa su se posvetili izradi spotova i radu na pesmama za drugi album.

Izdanje “Nova Kosmogonija“ imaće osam pesama, sedam originalnih i obradu numere “Drugačija”, novosadske grupe Kontraritam.

Pesmu “Mrtvo klupko“ napisao je pevač benda Vladimir Đoković tokom svojih boravaka u rodnom Kraljevu. Video je zbog toga sniman u Kraljevu i zamišljen je kao omaž ovom gradu. U njemu glavnu ulogu igra Aleksandar Srećković Kubura, Kraljevčanin poreklom, a podršku su dali i kraljevački prijatelji benda.

U izradi spota učestvovali su Staša Tomić (režija/kamera), Nevena Jovanović (montaža) i Andrej Jovanović (kolor korekcija).

Gladni Naučnici se uveliko spremaju za koncertnu promociju, a planirano je izdavanje još nekoliko singlova pre zvaničnog objavljivanja novog albuma.

Do tada, pogledajte “Mrtvo klupko”…

Previous post

Rock El Clasico... Doktorat Stefana i Neleta sutra na Tašmajdanu

Next post

Povratak tropikalizma... Đura i mornari promovisali novi web sajt i spot za pesmu "More"

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.