Home»Muzika»Nova gigantska statua Lemija Kilmistera na francuskom Hellfestu zamenila staru… nekima se sviđa, nekima baš i ne  

Nova gigantska statua Lemija Kilmistera na francuskom Hellfestu zamenila staru… nekima se sviđa, nekima baš i ne  

5
Shares
Pinterest Google+
Statua Lemija Kilmistera u Francuskoj/Photo: Hellfest Open Air Festival
Statua Lemija Kilmistera u Francuskoj/Photo: Hellfest Open Air Festival

Ogromna nova statua legendarnog lidera Motorheada Lemija Kilmistera otkrivena je na ovogodišnjem izdanju Hellfesta, koji se održava tokom dva vikenda u junu.

NAJGRUBLJI I NAJMUČNIJI INTERVJU LEMIJA KILMISTERA IKADA – VODITELJKA JE HTELA DA GA PONIZI, ALI…

Hellfest je godišnji festival na otvorenom koji se održava u Klisonu u Francuskoj i jedan od najvećih metal festivala u celoj Evropi.

Nova Lemijeva statua zamenjuje prethodnu skulpturu lidera Motorheada koja je postavljena pre šest godina, ali se navodno raspadala zbog činjenice da se gips, od kojeg je delimično napravljena, počeo da se kruni.

Novu statuu Lemija kreirala je mlada francuska vajarka Karolin Brise, inspirisana je energijom iznad forme i posmatranjem čoveka kao subjekta fascinacije i straha. Nekima se sviđa, nekima ne. Komentari na druđtvenim mrežamasu potpuno oprečni. Od oduševljenja, do zgražavanja.

Brise je angažovao organizator Hellfesta Ben Barbu prošlog novembra u vezi sa stvaranjem nove skulpture i ona je odmah prihvatila izazov.

– Rekla sam “da” jer je to bio sjajan projekat – kaže ona za Ouest-France.  – A takođe je bio pravi izazov napraviti tako veliku statuu za tako kratko vreme.

IZGUBLJENI INTERVJU LEMIJA KILMISTERA: IZDAVAČI SU OD NAS TRAŽILI DA NAPRAVIMO POP ALBUM!

Bubnjar Motorheda Miki Di rekao je da je srećan zbog nove statue Lemija, a na društvenim mrežama je napisao: “Sjajna statua/spomenik Lemija predstavljen na Hellfestu u Francuskoj. Jedva čekam da se vratim na jedan od mojih omiljenih festivala u Evropi. Vidimo se tamo u četvrtak!”.

Kako se vama dopada Lemijeva statua?

Great statue/monument of Lemmy being presented at Hellfest, France. I can’t wait to come back to one of my favorite festivals in Europe. See you all there on Thursday!

Posted by Mikkey Dee on Saturday, 18 June 2022

 

Lemmy Hellfest 2022

Posted by Christian Raj on Friday, 17 June 2022

 

Lemmy au Hellfest !!! 😁🤘
Énorme 😱

Posted by Daniel Fret on Friday, 17 June 2022

 

Previous post

London čeka Džonija... Najmlađi srpski roker objavio vinilno izdanje albuma "Važno je samo šta ostaje" i kreće na studije produkcije zvuka

Next post

Pol Voker 10 godina posle smrti dobija zvezdu na holivudskom Bulevaru slavnih

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *