London čeka Džonija… Najmlađi srpski roker objavio vinilno izdanje albuma “Važno je samo šta ostaje” i kreće na studije produkcije zvuka

0
189
Oglasi
Promocija albuma Važno je samo šta ostaje Dzonija Rankovica/Photo: Gordan Jović, RTS
Promocija albuma Važno je samo šta ostaje Dzonija Rankovica/Photo: Gordan Jović, RTS

Album “Važno je samo šta ostaje” Nikole Džonija Rankovića, u izdanju PGP RTS, kompilacija je pesama koja zaokružuje njegov dosadašnji stvaralački opus. Promocija izdanja koje čine CD i vinil održana je 16. juna.

“Jedan od najlepših prizora koje savremena muzička scena može da projektuje, jeste grupa mladih muzičara, predvođena talentovanim i motivisanim pojedincem sa naglašenim rokenrol stavom, koja, nošena energijom mladosti, tutnji sa ploče ili pozornice”, napisao je rok kritičar, muzičar i pisac Aleksandar Žikić o albumu “Važno je samo šta ostaje”, Nikole Džonija Rankovića.

Promocija albuma Važno je samo šta ostaje Dzonija Rankovica/Photo: Gordan Jović, RTS
Promocija albuma Važno je samo šta ostaje Dzonija Rankovica/Photo: Gordan Jović, RTS

Osim Nikolinog benda The Churlians, na albumu su svirali i pevali Žika Jelić iz YU grupe, Srboljub Radivojević Srba iz grupe Van Gog, Milan Jejina, Saša Žule Radojević, Aleksa Danić, Ksenija Kuljača, Nemanja Savić… dok je producent albuma Voja Aralica.

“Oni sviraju u skladu sa svojim godinama: glasno, gusto i brzo. Džonijevi tekstovi iskreno začuđeno govore o prvim saznanjima i dilemama. Peva o temama koje već više od šezdeset godina muče rock autore: o vremenu koje curi kroz prste, ljubavi prema gitari, potrebi za bekstvom, neuništivim nadama i o tome kako se tera po svom. Album “Važno je samo šta ostaje” na nov način govori o večnim temama.  A kad smo kod večnog, ploča vrlo simbolično nudi pravi biser – pesmu “Gospodin Crni leptir” posvećenu neuništivom Žiki Jeliću.  Srčanost i  upornost krase obojicu- i Žiku i Džonija Rankovića”,  napisao je Aleksandar Žikić, a pored njega na promociji su govorili i kritičar PEtar Janjatović i muzičari Žika Jelić i Milan Đurđević.

– Od kada sam krenuo da se bavim muzikom želeo sam da imam svoje vinil izdanje, pored CD-a i ovih digitalnih izdanja koja su sve više popularna. I zaista sam na tome dugo radio. Na albumu ima i nekih starih i nekih novih pesama, između ostalog i naslovna numera, “Važno je samo šta ostaje”, i za jednog autora je jako značajno kada iza tog izdanja stoji najstarija izdavačka kuća kod nas – rekao je Nikola Ranković, gostujući u Jutarnjem programu RTS.

Inače, Nikola je svoj prvi album “Teram po svom” objavio sa 12 godina i time se upisao u rok istoriju. Najmlađi je član SOKOJA. Nedavno je položio državnu maturu, ali i prijemni za akademiju u Londonu, gde će od jeseni studirati produkciju zvuka.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime