Home»Muzika»Pol DiAno, Tarja i Sonata Arctica headlineri prvog Pannonian Rock Festivala

Pol DiAno, Tarja i Sonata Arctica headlineri prvog Pannonian Rock Festivala

3
Shares
Pinterest Google+
Tarja Turunen/Photo: Tim Tronckoe
Tarja Turunen/Photo: Tim Tronckoe

Tarja, Sonata Arctica i Pol DiAno predvode debitantski Pannonian Rock Festival koji će biti održan od 11. do 14. avgusta u Rajevom Selu u Slavoniji.

Još kada je u martu najavljeno kako metal atrakcije Tarja i Sonata Arctica kao prvi deo lineupa dolaze ovog leta u Rajevo Selo, uzburkala se metal scena i nastalo je veliko interesovanje za novi festival.

Metal atrakcije Sonata Arctica i Tarja Turunen, nekadašnji vokal Nightwisha, već su bili dovoljan poziv, ali sada je lineup pojačao i Pol DiAno, prvi vokal kultnih Iron Maidena, koji inače i boravi u Hrvatskoj gde je na lečenju o čemu smo već pisali.

POL DI’ANO ĆE PONOVO MORATI DA UČI DA HODA… BIVŠEG PEVAČA MAIDENA ČEKA JOŠ OZBILJNIH OPERACIJA U HRVATSKOJ

Organizatori ovog festivala su mladi bračni par Dejvid i Maja Hadaš, koji su i sami zaljubljenici u metal:

– Supruga i ja trenutno živimo i radimo u Nemačkoj i paralelno organiziramo festival u Hrvatskoj. Ja sam inače iz Rajevog Sela, a supruga iz susednog sela Gunje. Imamo sina od 7 godina i isto toliko smo u braku – otkriva Dejvid Hadaš.  – U Rajevom Selu imamo savršenu lokaciju na obali reke Save. Isto tako u ovom delu Evrope nemamo ništa slično, tj. pravi hard rock/heavy metal festival.

Lineup čine Sonata Arctica, Tarja Turunen i Pol DiAno kao headlineri, od međunarodnog programa tu su Rings of Saturn, ukrajinska Ignea, Sirenia, Elevenking, Temperance i Kalidia, kao i regionalne snage Grupa Bole Ro, Drugi način, Vatreni poljubac, Manntra, Mortal Kombat, Kraljevski Apartman, Đubrivo, Quasarborn, Prisoner, cover bend Metal-lica, Riverroth, Sovrag, Nemesis, Davorin Bogović i Alisa. I to, kažu organizatori, nije sve, jer se očekuje još iznenađenja.

Kako do ulaznica za Pannonian Rock Festival?

Očekuje se publika iz regiona, ali i cele Europe, zato su i cene postavljene u evrima, a ulaznice u rasponu od 19 do 74 evra su dostupne preko službenih stranica festivala.

Previous post

Naziv ovog filma niko nije smeo da izgovori glasno... a ipak, gledali su ga Džek Nikolson, Voren Biti, Džeki Kenedi i - pola planete

Next post

Kojot iz Eyesburna prekinuo nastup u Rumi posle jedne pesme: Ja ovo ne mogu, ja ću da riknem...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *