Home»Knjige»Čovek koji se suprotstavljao se sili gluposti i gluposti sile… Objavljena biografija Đorđa Balaševića “Panonski admiral”

Čovek koji se suprotstavljao se sili gluposti i gluposti sile… Objavljena biografija Đorđa Balaševića “Panonski admiral”

4
Shares
Pinterest Google+
Đorđe Balašević/Photo: YouTube screenshot
Đorđe Balašević/Photo: YouTube screenshot

Izdavačka kuća Laguna objavila je knjigu Panonski admiral, biografiju Đorđa Balaševića iz pera novinara i kritičara Ivana Ivačkovića.

Kako ističe izdavač, Panonski admiral je profesionalna biografija Đorđa Balaševića te zbirka oličnih i kolektivnih sećanja, naklon njegovoj umetnosti i civilizacijskom angažmanu koji je u toj umetnosti imao istaknuto mesto.

Panonski admiral, cover
Panonski admiral, cover

“Balašević je bio briljantan hroničar i tumač našeg vremena. Tokom devedesetih godina dvadesetog veka izrastao je u simbol otpora balkanskoj provincijalizaciji i ratu. Suprotstavljao se sili gluposti i gluposti sile”, stoji u saopštenju.

“Ipak, najpre ćemo ga pamtiti kao pesnika intime i ljudskih osećanja, kao pesnika ljubavi”, dodaje se.

Ivan Ivačković (1964.) o muzici piše gotovo četrdeset godina. Kao novinar i kritičar, potpisao je više od dve hiljade tekstova u većini važnih listova u SFRJ-u, SRJ-u, SCG-u i Srbiji.

Autor je pesničke zbirke “Crvena mapa” i romana “Bezverje”, te još šest publicističkih knjiga: “Kako smo propevali” (Nagrada Desimir Tošić), “Umetnost pobune”, “Pisma iz Tajnog grada”, “Između krajnosti”, “Obe strane jastuka” i “Priznanja pop pevačice”.

Previous post

Pogledajte prvi tizer za "Plavušu", novi film o Merilin Monro koji je već zvanično zabranjen za mlađe od 18...

Next post

Direktor Sokoja posle sastanka regionalnih organizacija muzičkih autora: Ohridski sporazum rešiće mnoge 'konflikte' i omogućiti da novac lakše i brže stigne do autora

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *