Home»Muzika»Bob Marley tribute group 17. juna u Kuglašu

Bob Marley tribute group 17. juna u Kuglašu

4
Shares
Pinterest Google+
Photo: Promo
Photo: Promo

Bob Marley tribute group nastupiće u petak, 17. juna u klubu Kuglaš, a organizatori obećavaju pored dobre svirke i vrhunsku rege žurku.

Bob Marley tribute nastao je 2019. godine u Beogradu. Ovo je izvedba ne sasvim uobičajenog repertoara pesama Boba Marlija od strane kanarskobrdsko-pančevačke rasta koalicije – Dub Electonic Freestyle Bob Marley tribute group.

Dub roots reggae pristup održava rasta kulturu sa pravim vrednostima, stvarajući muziku, šireći ljubav i dobro.

Bob Marli/ Photo: pixabay.com
Bob Marli/ Photo: pixabay.com

Robert Nesta Marlei OM (6. februar 1945 — 11. maj 1981) je bio jamajčanski pevač, muzičar i tekstopisac. Smatran jednim od pionira regea, njegovu muzičku karijeru obeležilo je spajanje elemenata regea, ska-a i rokstedija, kao i njegov prepoznatljiv vokal i stil pisanja pesama.

Marlijev doprinos muzici povećao je vidljivost jamajčanske muzike širom sveta i učinio ga globalnom figurom popularne kulture do danas.

Tokom karijere, Marli je postao poznat kao Rastafari ikona, a svojoj muzici je dao osećaj duhovnosti. Takođe se smatra globalnim simbolom jamajčanske muzike i kulture i identiteta, i bio je kontroverzan u svojoj otvorenoj podršci demokratskim društvenim reformama.

Godine 1976. Marli je preživeo pokušaj atentata u svojoj kući, za koji se smatralo da je politički otivisan, a takođe je podržavao legalizaciju marihuane i zalagao se za panafrički duh.

Cena ulaznice za svirku u Kuglašu (Đušina 5), iznosi 250 dinara.

Previous post

Brus Dikinson najavio povlačenje: Ja hoću da budem taj koji će da odobri novog pevača grupe Iron Maiden...

Next post

Frontmen grupe Muse ima teoriju: Tramp je kriv što Putin radi ovom svetu šta hoće...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *