Home»Muzika»Wir sind das Volk… Mjuzikl Laibacha 2. jula u Novom Sadu

Wir sind das Volk… Mjuzikl Laibacha 2. jula u Novom Sadu

5
Shares
Pinterest Google+
Laibach/ Photo: Maja Nightingale
Laibach/ Photo: Maja Nightingale

Mjuzikl pod nazivom “Wir sind das Volk” (Mi smo narod) u izvođenju poznatog ljubljanskog benda Laibach biće izveden 2. jula u Domu vojske, i to kao jedan od najvećih projekata u okviru programskog luka “Tvrđava mira” Evropske prestonice kulture.

Mjuzikl je inspirisan provokativnim postmodernističkim dramaturškim delima Hajnera Milera i prvi put će biti prikazan u Novom Sadu.

U okviru programskog luka “Tvrđava mira”, koji počinje od druge polovine juna, Novi Sad – Evropska prestonica kulture promoviše kulturu mira i dijaloga kao glavne i aktuelne poruke, ali i kritičko promišljanje o strašnim uzrocima i posledicama rata.

Mjuzikl ” Wir sind das Volk” će na umetnički i nesvakidašnji način ukazati na neke od tih uzroka, ali i pokušati da da relevantne odgovore.

Laibach/ Photo: Luka Kaše
Laibach/ Photo: Luka Kaše

Ovaj projekat premijerno je izveden u “HAU Teatru” u Berlinu, gde je i sam Hajner Miler svojevremeno radio u čuvenom “Berliner ansamblu”, pozorištu koje je osnovao Bertold Breht.

Nasledivši brehtovsku revolucionarnu inspiraciju, Miler je tematizovao probleme nacionalizma i razvoja socijalističkog društva, zbog čega se često susretao sa cenzurom.

Ovo muzičko-scensko delo biće stapanje Milerovog scenskog izraza sa provokativnom muzikom Laibacha, dok se na planu sadržaja radi o spoju antinacionalističkih i antirepresivnih ideja.

Ulaznice za mjuzikl dostupne su od 10. juna preko prodajne mreže GigsTixa, kao i na njihovom sajtu. Cena ulaznice iznosi 1500 dinara, a paket 3+1 (jedna besplatna ulaznica na tri kupljene) važiće za kupovinu karata u Gigs Tix-u u Pariskom magazinu.

Previous post

Sandra Bulok uletela umesto Lejdi Gage... i to "brzinom metka" uz Breda Pita - pogledajte novi trejler

Next post

KKN vam predstavlja – "Beton"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *