Preminula pevačica Džuli Kruz, svi je pamtimo po legendarnoj pesmi iz serije “Twin Peaks”

0
54
Džuli Kruz/Photo: YouTube screenshot
Džuli Kruz/Photo: YouTube screenshot

Pevačica i kompozitorka Džuli Kruz preminula je juče, 9. juna, u 65 godini. Tu informaciju podelio je na Fejsbuku njen suprug, urednik i autor Edvard Grinan.

“Za one od vas koji se vraćate ovde, mislio sam da biste možda želeli da znate da sam se danas oprostio od svoje žene, Džuli Kruz. Napustila je ovo carstvo pod sopstvenim uslovima. Nema kajanja. Ona je u miru”, napisao je Grinan.

Džuli Kruz je našoj publici najpoznatija po pesmi “Falling” iz čuvene serije ‘Twin Peaks’.

OVU PESMU JE SKORO NEMOGUĆE OTPEVATI… A OPET JE SVI ZNAMO NAPAMET. I NE ZOVE SE LORA PALMER SONG…

Međutim, malo ko zna da je Džuli Kruz istovremeno bila i koautor saundtreka iz serije uz slavnog Anđela Badalamentija. Takođe, njen fantastični glas pamtimo i iz numere “Summer kisses, winter tears” iz filma “Do kraja sveta”, reditelja Vima Vendersa.

Njena karijera bila je uvek rastrzana između uloge pevačice jedinstvene boje glasa i božanstvene pevačke izražajnosti, i autorske ličnosti koja komponuje muziku oslonjenu na klasike džeza i soula.

Džuli Kruz predstavlja sinonim za ambijentalnu muziku i ogroman uspeh je postigla sarađujući sa engleskim elektro-bendom ‘The Orb’ na njihovom albumu ‘Back to mine’ koji je ostvario zavidan tiraž.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime