Home»Muzika»Homeland»Niški kantautor Mihailo Tatić predstavio prvi singl sa predstojećeg albuma “Znak”

Niški kantautor Mihailo Tatić predstavio prvi singl sa predstojećeg albuma “Znak”

4
Shares
Pinterest Google+
Mihailo Tatić/ Photo: Milica Lazarević - micoko
Mihailo Tatić/ Photo: Milica Lazarević – micoko

Mihailo Tatić, mladi kantautor i multi-instrumentalista iz Niša objavio je pesmu “Daleko”, prvi najavni singl sa predstojećeg albuma “Znak”.

Mihailo svoju muziku sam komponuje, izvodi, aranžira, producira i piše tekstove. Na predstojećem albumu je odsvirao i snimio sve instrumente.

– Odlučio sam se za pisanje albuma prevashodno iz potrebe da se bavim kreativnim radom. Svrha albuma “Znak“ je da pomogne uvođenje složenijih harmonskih i ritmičkih koncepta u pop muziku na našim prostorima, sa pokušajem obogaćivanja “mainstream“ zvuka modernijim konceptima iz drugih žanrova. Pesme sa albuma karakterišu pevljive melodije, unutar kompleksnijih muzičkih aranžmana, koji su zajedno upakovani u standardnu i prepoznatljivu formu pop pesama – kaže Mihailo.

Mihailo Tatić/ Photo: Milica Lazarević - micoko
Mihailo Tatić/ Photo: Milica Lazarević – micoko

Mihailo je dugi niz godina bio frontmen džez/bluz sastava The Jam Station, koji je bio zvanični predstavnik i promoter Nisville Jazz Festivala u Srbiji i inostranstvu.

Nastupao je na zatvaranju Nišvila 2015. kao i na mnogim drugim festivalima: International Bansko Jazz Fest, Reload, In Wires, Festival uličnih svirača…

Takođe, piše muziku za decu, prevashodno u okviru festivala “Majska pesma“. Kratko je bio pevač i tekstopisac benda Monah iz Niša.

Trenutno je prvi gitarista niškog revijalnog orkestra Impresija sa kojim aktivno sarađuje već pet godina, a sarađuje i sa drugim autorima iz različitih sfera muzike (gitarista u hip-hop bendu Infamous IRS, nedavno je gostovao na solo albumu Naopaka, učestvuje u pravljenju bitova za sada manje poznate izvođače).

Kako saznajemo, mladom niškom kantautoru u planu je objavljivanje singlova, čime će se postepeno zaokružiti ceo album. Većina pesama je snimljena i producirana i biće objavljene kada budu gotovi i spotovi.

Previous post

Platforma TuneCore ima novu opciju... Nezavisnim muzičarima i izdavačima nudi najpristupačniji plan distribucije na tržištu i najveću isplatu

Next post

Natali Dizdar objavila novi, letnji singl, i otkrila jednu magičnu situaciju sa snimanja spota...

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.