Home»Muzika»Homeland»KKN vam predstavlja – “Beton”

KKN vam predstavlja – “Beton”

4
Shares
Pinterest Google+
Kanda kodža i Nebojša/ Photo: AleX
Kanda kodža i Nebojša/ Photo: AleX

Tokom protekle četiri godine bend je aktivno promovisao album “Uskoro“ (2019), a 30 godina postojanja obeležio je kolekcijom pesama pod nazivom “Popis“ (2020), na kojoj je reinterpretirao izbor navećih hitova i omiljenih pesama fanova.

U tada pandemijskom okruženju, nije bilo moguće adekvatno promovisati kako album tako i važan jubilej. Ali, nije smetalo da “Popis“ bude najprodavaniji album na vinilu jednog domaćeg sastava.

Ovu prolećno-letnju sezonu bend Kanda kodža i Nebojša dočekao je sa velikim brojem zakazanih koncerata, a publiku je obradovao potpuno novim singlom “Beton“.

Kanda kodža i Nebojša (OK Fest 2021)/ Photo: AleX
Kanda kodža i Nebojša (OK Fest 2021)/ Photo: AleX

Pomenuti singl najavljuje istoimeni deveti studijski album koji oslikava bitnije zvučne promene u izrazu grupe.

Kroz svoj prepoznatljiv zvuk, introvertne teme, Oliverov katarzičan vokal, snažnu ritam sekciju i upečatljive rifove, sada provejava osećaj slobode i rasterećenosti.

Sudeći po zvuku pesme “Beton“ u kojoj bend slikovito i duhovito govori o ljubavi, čežnji i požudi, predstojeći album biće prilično lepršav…

Deo novog materijala grupa Kanda kodža i Nebojša će predstaviti u bašti Kluba studenata tehnike 24. juna, na koncertu povodom trideset godina postojanja.

Album “Beton“ (Mascom) biće objavljen na jesen i to na vinilu. Istoimeni prvi singl dostupan je od 10. juna na svim striming servisima.

Previous post

Wir sind das Volk... Mjuzikl Laibacha 2. jula u Novom Sadu

Next post

Klinci u duši... Džoni Dep i Džef Bek objavili prvi singl s albuma "18"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *