Ukrajinski metalci Jinjer dobili dozvolu da napuste zemlju zbog velike evropske turneje

0
53
Jinjer/Photo> press promo
Jinjer/Photo> press promo

Ukrajinska metal grupa Jinjer dobila je dozvolu da napusti Ukrajinu i održi veliku evropsku turneju kako bi prikupila sredstva za ratom razorenu zemlju.

Početkom godine trebalo je da nastupe na Knotfestt Roadshowu grupe Slipknot, ali su otkazali nastup zbog ruske agresije na Ukrajinu. Najavljujući veliku evropsku turneju, bend je putem Twittera napisao: “Veoma smo počašćeni da objavimo da smo, uz pomoć ukrajinskog Ministarstva kulture, uspešno dobili dozvolu za putovanje u inostranstvo kao ambasadori naše zemlje kako bismo prikupili sredstva i podigli svest o ratu koji besni u Ukrajini. Ovo je velika čast za nas kao bend i kao građane. Učinićemo svoj deo kako bismo osigurali da ovaj rat što pre prestane! Dođite podržite, plešite i vrištite od srca za Ukrajinu!“.

Jinjer/Photo> press promo
Jinjer/Photo> press promo

Jinjer su istovremeno predstavili i novi video za  pesmu “Call Me A Symbol” iz 2021. koja počinje porukom: “Ovaj video obeležava 105. dan ruske invazije na Ukrajinu. Koliko će još dana i noći naš narod morati da trpi ovaj užasni rat?”. Bend će 10. juna odsvirati svoj prvi nastup na Greenfield festivalu u Švajcarskoj posle čega im predstoji još dvadesetak nastupa širom Evrope.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime