Home»Muzika»Homeland»“Catching the Wind“… Novosadski basista Vladimir Samardžić predstavio novi CD

“Catching the Wind“… Novosadski basista Vladimir Samardžić predstavio novi CD

4
Shares
Pinterest Google+
Vladimir Samardžić/ Photo: Vladimir Janić (promo, SKCNS)
Vladimir Samardžić/ Photo: Vladimir Janić (promo, SKCNS)

Studentski kulturni centar Novi Sad objavio je novi album “Catching the Wind“ poznatog novosadskog basiste i kompozitora Vladimira Samardžića.

U formatu gitarskog trija, ovaj album predstavlja ga kao snažnog autora sa jasnom stilskom vizijom.

Od prve kompozicije “Grisignana” i magičnog glasa Tane Alekse, Vladimir poziva slušaoca na putovanje kome je teško odoleti.

Muzički različiti i uzbudljivi putevi, atmosfere i slike ne ostavljaju mesta sumnji i ravnodušnosti.

Brazilski gitarista Marko Antonio da Kosta daje specifičnu orginalnu boju prvom delu albuma, dok u drugom delu Vladimirov stari prijatelj Nenad Gajin, električnom gitarom nastupa uzbudljivo i beskompromisno. Obojica donose jedinstven zvuk i energiju.

Za ovo snimanje Vladimir se ponovo udružio sa svojim omiljenim bubnjarom Dadom Marinkovićem, stvorivši snažnu i bogatu ritmičku osnovu, dok je saradnja sa perkusionistom Andrejem Krstićem u dve duetske numere donela nove i zanimljive muzičke pejzaže na ovom vetrovitom putovanju.

Vladimir Samardžić/ Photo: Vladimir Janić (promo, SKCNS)
Vladimir Samardžić/ Photo: Vladimir Janić (promo, SKCNS)

Vođa puta na četiri žice nigde ne žuri, ali vešto usmerava učesnike i komunicira sa njima svojim nadahutim bas linijama.

Na kraju, odlazeći iz Sijene, putnik pun utisaka ima šta da ponese, da zapamti, oseti, sa željom da se što pre vrati na početak, u Grožnjan odakle je sve krenulo.

– Ideja za ovaj album je nastala još u julu 2018. u Grožnjanu. Inspirisan magijom ovog mesta, kao i pevačicom Tanom Aleksom i gitaristom Markom Antoniom da Kostom koje sam tamo upoznao, napisao sam prvu, naslovnu kompoziciju. Planovi su se u međuvremenu menjali, nastajao je novi, izmenjeni svet oko nas, ideja je rasla i razvila se u neočekivanom, ali dobrom pravcu – numere sam komponovao većinom na gitari, uostalom, sa gitarom je i počelo moje bavljenje muzikom. Vremenom sam odlučio da ceo album bude u formaciji gitarskog trija, da bi na kraju dodao i dve duetske kompozicije sa perkusijama, kao kontrast gitarskom zvuku – kazao je Vladimir Samardžić.

Previous post

Edi Munson iz "Stranger Things" na jakni nosi originalni patch Ronija Džejmsa Dija... evo kako je došlo do toga

Next post

Bajaga i Instruktori iznenada objavili pesmu "21. vek", mračnu rep himnu o sumornoj stvarnosti ovog vremena...

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.