Home»Muzika»Sanremo na Kalemegdanu… Mladi italijanski pevači oduševili Beograđane

Sanremo na Kalemegdanu… Mladi italijanski pevači oduševili Beograđane

5
Shares
Pinterest Google+
Sanremo Giovani Wordl Tour 2022/ Photo: Belkisa Abdulović
Sanremo Giovani Wordl Tour 2022/ Photo: Belkiša Abdulović

Muzičli spektakl “Sanremo Giovani Wordl Tour 2022” održan je na Kalemegdanu (kod Zavoda za zaštitu spomenika) u subotu, 4. juna kada su nastupili finalisti i pobednik Sanremo kategorije mladih: Juman, Samia, Litame i Martina Beltrami, sa umetničkim direktorom turneje Mauriciom Filardom i njegovim muzičarima.

Program je vodila glumica Anđelka Prpić, a na početku koncerta publici se u ime organizatora obratio direktor Italjanskog instituta za kulturu u Beogradu, Roberto Činkota.

Publika je imala priliku da čuje originalne numere mladih izvođača, ali i poznate italijanske kancone u novom aranžmanu.

Tako je Samia otpevala svoje dve pesme (“Volume spento” i “Fammi respirare”), kao i hitove “Il tempo di morire” (originalno Lučo Batisti) i “Gloria” (originalno Umberto Toci).

Litame je izvela svoje poznate pesme “Cazzo avete da guardare” i “Respiro su Marte”, ali i poznate pesme “Non ho l’età” (originalno Điljola Činkueti) i “Pedro” (originalno Rafaela Kara).

Sve popularnija mlada pevačica Italije, Martina Beltrami, oduševila je publiku pesmama “Aspetto che torni” i “Parlo di te”, kao i obradama hitova “Destinazione paradiso” (originalno Đanluka Grinjani) i “Albachiara”  (originalno Vasko Rosi).

Pobednik Sanrema mladih i učesnik Sanremo festivala 2022. Juman obradovao je okupljene svojim hitovima “Ora e’qui i Mai”, dok je za obrade izabrao pesme “Prima di andare via” (originalno Nefa) i “Monna Lisa” (originalno Ivan Graciani).

Pred zajednički nastup svi izvođači su otpevali deo refrena Konstraktine pesme “Corpore sano” – “Biti zdrava” i tom prilikom su rekli da je za sada to sve što su naučili od srpskog jezika.

Sanremo Giovani Wordl Tour 2022/ Photo: Belkisa Abdulović
Sanremo Giovani Wordl Tour 2022/ Photo: Belkiša Abdulović

Za kraj su izveli zajednički pesme čuvenog italijanskog autora Franka Batiata, koje je i publika rado dočekala aplauzom: “La Cura”, “Cucurrucucú Paloma” i “Centro di gravità permanente”.

Organizatori turneje su Ministarstvo spoljnih poslova i međunarodne saradnje Italije u saradnji sa televizijom RAI, Ambasada Italije u Beogradu, Italijanski institut za kulturu u Beogradu i Centar beogradskih festivala (CEBEF).

Previous post

Kidis i Frušante ponovo kidaju zajedno... Red Hot Chili Peppers u Sevilji počeli svetsku turneju, evo kako je bilo

Next post

Preminuo basista Alek Džon Sač, jedan od osnivača grupe Bon Jovi 

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *