Home»Muzika»Kubanska atrakcija Pupy y Los Que Son Son 12. juna u Domu omladine Beograda

Kubanska atrakcija Pupy y Los Que Son Son 12. juna u Domu omladine Beograda

4
Shares
Pinterest Google+
Photo: Promo
Photo: Promo

Kompozitor, pisac i aranžer, pijanista i reditelj, Cesar de las Mercedes Pedroso Fernandez “Pupy” (rođen 1946) – jedna je od ključnih ličnosti ne samo kubanske timbe, već i kubanske pop muzike u poslednjih 40 godina.

Kao autor “Pupy” ima više od 150 objavljenih dela. Pored toga što je jedan od najboljih i najplodnijih kubanskih kompozitora, “Pupy” je odigrao ključnu ulogu u revolucionisanju umetnosti sviranja salse na klaviru.

Potiče iz porodice muzičara, otac mu je bio poznati kubanski pijanista César “Nene” Pedroso. Počeo je sa Orchestra Reve, ali najveći uspeh je ostvario kad je sa Huanom Formelom osnovao slavni sastav Los Van Van Band, u kome je bio pijanista, aranžer i kompozitor tokom pune 32 godine.

Osvojili su Gremi nagradu godine 1999. za album “Permiso kuerri Van Van”. Čuveni su po modernim salsa hitovima, kao što su: “Calla Calla”, “Tranquilo, Mota”, “Seis Semanas” i “El buenagente“.

Pupy y Los Que Son Son/ Photo: NATHADREAD PICTURES - NATHANAEL MERGUI
Pupy y Los Que Son Son/ Photo: NATHADREAD PICTURES – NATHANAEL MERGUI

U leto 2001. nnapustio je sastav da bi počeo rad u sopstvenoj grupi Pupy y Los Que Son Son, u kojoj je on umetnički direktor.

Tokom protekle decenije objavili su četiri sjajna albuma i osvojili pregršt nagrada, kao i zlatnih i platinastih ploča za dostignute velike tiraže.

“Pupy” je koncipirao svoj orkestar spajajući različite instrumentalne formate: kombinuje violin, trube, takođe koristi i trombone, unoseći u svoj zvuk modalitete proistekle iz džez benda.

Osim svežeg i savremenog zvuka, koji je samo prividno jednostavan, a zapravo se odlikuje složenom poliritmijom i slaganjem duvačkih deonica, kog njega ćemo naći i odličan smisao za humor u tekstovima. Njihovi snimci i posebno vatreni nastupi, značajno su doprineli globalnoj popularizaciji salse.

Ulaznice su u prodaji na Blagajni DOB i putem tickets.rs mreže, po promotivnoj ceni od 1200 dinara u pretprodaji. Redovna cena ulaznice iznosiće 1500 dinara.

Previous post

Vrpca slavi deceniju rada koncertom 30. juna u sali KIC-a

Next post

Bili Džo Armstrong: Sex Pistols su ubili pank pre nego što je postao mejnstrim

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *