Home»Pulse»Puls grada»Izložba slika Gorana Rakića u galeriji KvART

Izložba slika Gorana Rakića u galeriji KvART

6
Shares
Pinterest Google+

Goran Rakić, slikar koji je na umetničkoj sceni Srbije prisutan još od kraja osamdesetih godina, predstaviće se beogradskoj publici samostalnom izložbom u galeriji Kvart, u periodu od 20. do 30. juna 2022. godine.

Rakić će predstaviti najnoviju seriju slika na velikim formatima, u kojoj sintetiše svoja dosadašnja iskustva – od crteža, monohromije, kolorita. Važnu odrednicu u razumevanju samog umetnikovog postupka čine nazivi radova (Dvoje, Kišni dan, Kola doktora Kostića, Nagoveštaj Vetra…).

Ovu izložbu slika Gorana Rakića čini izbor od četrnaest radova koji će publiku osvojiti na prvi pogled svojim koloritom i velikim formatom.

Goran Rakić je rođen 22. februara 1956. godine u Kragujevcu. Završio je Akademiju likovnih umetnosti u Sara- jevu 1986. godine, u klasi profesora Milivoja Unkovića, odsek slikarstvo.

Postdiplomske studije je zavrsio u Beogradu, na Fakultetu likovnih umetnosti, u klasi profesora Živojina Turinskog 1991. godine. Član je Udruženje likovnih umetnika (ULUS) od 1987. Bio je zaposlen kao redovni profesor na FILUM-u u Kragujevcu. Živi u Kragujevcu.

Od 1988. godine do danas imao je blizu trideset samostalnih izložbi, širom Srbije i Jugoslavije, a izlagao je i u Parizu i Vašingtonu. Njegovi radovi nalaze se u brojnim privatnim kolekcijama kao i u muzejima.

Photo: Promo
Photo: Promo
Previous post

Poznat konačan lineup 20. Mount Of Artan festivala

Next post

The Dead Daisies pred koncert s Whitesnake na Tašu snimili video poruku za fanove u Srbiji...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *