Home»Muzika»“Legendary Merman Jack”… Novi album projekta Rust Red Romance

“Legendary Merman Jack”… Novi album projekta Rust Red Romance

7
Shares
Pinterest Google+
Rust Red Romance/ Photo: Toni Mijač
Rust Red Romance/ Photo: Toni Mijač

“Legendary Merman Jack“ četvrti je album projekta Rust Red Romance u čijoj upravljačkoj kabini sedi Jim July, muzički istraživač i entuzijasta, bedak i zanesenjak, član benda Garage in July, bliski saradnik Detroit Groove Ganga i pokretač Dirty Mojo Recordsa, izdavačke kuće koja ne postoji.

Album donosi 11 novih pesama u trajanju od 40 minuta, što predstavlja dosad najduže izdanje za Rust Red Romance.

Jim nam novim albumom donosi priču o muškoj sireni koja je spremna da žrtvuje život radi lepote i čistoće mora. Kako nam priča govori, u okeanu postoji jedno posebno mesto, nešto nalik crnoj rupi, do koga je moguće doći samo u posebnim uslovima. Svakome ko se odvaži na put do tog mesta ispunjava se jedna želja, ali posle toga može da ostane bez života.

Naš se Jack priprema na sudbonosni put, a mi ga putem upoznajemo i pratimo uz njegove prijatelje Billa, Willyja, hobotnicu Jane i druge. Na tom putu možemo da saznamo kako sumrak ubaciti u džep, kako boogie postaje gorivo za let, šta sve zna jedna hobotnica, kakvo je nebo kad ga prekriju suze sirena i šta čudan čovek iz Nju Orleansa radi u Jackovom snu.

Posle Jackovog razgovora sa hobotnicom Jane slede četiri instrumentalna broja nastala spontano i po dobroj, staroj metodi – “first take – best take“. Instrumentali imaju “jazzy“ vajb i svojevrsno su sonično putovanje kroz i u duh glavnog lika posle razgovora sa hobotnicom.

Poput prethodna dva albuma – “Buick Transgalactic 47” (2020) i “Songs Of Mr. Child” (2021), i ovde se radi o priči i nekoj vrsti maštovitog, filmskog narativa.

Legendary Merman Jack,album covet/ Photo: Promo
Legendary Merman Jack,album covet/ Photo: Promo

Album, koncipiran poput ploče, na A strani donosi bazičan garažni i bluzerski zvuk dodatno obojen saksofonima Mislava Norca, dok su na B strani prisutne raskošne i bogate melodije finog tkanja u izvođenju: Mislav Norac na alt i tenor saksofonu (Šetači, Ozon), Ivan Perković (One Dread, Brain Holydays) na trubi, Zvonka Obajdin (Sjeverozapad, Rebel Star) na klaviru, Damir Trkulja (Gatuzo, Benston) na gitari i Milan Mijač (M.O.R.T., P.B.O., DED) na bubnju i udaraljkama.

Cover albuma predstavlja rad osobe koja je početkom 2000. pohađala Dječji vrtić Bukovac. Rad nije potpisan – “Ako netko prepoznaje svog viteza u linorezu, javite se!“

– Ovaj album je posvećen moru i svemu što živi u njegovim dubinama. Posvećen je i ljudskom duhu koji u sebi zauvijek želi zadržati ljepotu, spontanost, radoznalost. Ono dječje u nama – poručio je Jim July.

Album “Legendary Merman Jack“ objavljen za nezavisnu izdavačku kuću Dirty Mojo Records možete slušati i preuzeti na svim relevantnim muzičkim platformama: Bandcamp, Soundcloud, YouTube, Deezer, Apple Music i Spotify.

Previous post

Izložba “ENTR’ACTE: Između činova života” umetnice Lal Batman u Bioskopu Balkan

Next post

Ne skidaju nogu s gasa... Britanski glam metal velikani Def Leppard objavili 12. studijski album 

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.