Home»Film»Sve mu se isplatilo… Kruz od novog “Top Guna” samo za prvi vikend u američkim bioskopima zaradio 134 miliona dolara

Sve mu se isplatilo… Kruz od novog “Top Guna” samo za prvi vikend u američkim bioskopima zaradio 134 miliona dolara

3
Shares
Pinterest Google+
Top Gun: Maverick/press promo
Top Gun: Maverick/press promo

Novi film Toma Kruza “Top Gun: Maverick” u prvom vikendu prikazivanja u rekordna 4.732 severnoamerička bioskopa zaradio je 134 miliona dolara, a upućeni veruju da bi akcijska avantura Paramaunta i Skajdensa do ponedeljka mogla da zaradi i 151 milion dolara, iako su očekivanja bila mnogo skromnija.

Variety piše da je to rezultat sjajnih recenzija, velike količine nostalgije i povratka Kruza u kokpit aviona kojim izvodi brojne vratolomije kao pilot Pit “Maverik” Mičel.

“Top Gun: Maverick” je prvenac sa najvećom zaradom u Kruzovoj karijeri i njegov prvi flm koji je već u prvom vikendu prikazivanja premašio zaradu od 100 miliona dolara.

NOVINAR PRE 12 GODINA OBEĆAO DA ĆE POJESTI CIPELU AKO IZAĐE NOVI “TOP GUN”… A SAD JE TO I URADIO

Naime, producenti su ciljali na publiku stariju od 40 godina, demografsku grupu koja najviše okleva kada je reč o povratku u bioskopske dvorane.

Pozitivna usmena predanja o filmu trebalo bi da doprinesu da Kruzov film dopre i do mlađe publike, one koja nije ni bila rođena kad je “Top Gun” prvi put prikazan pre 36 godina.

VAL KILMER MOLIO PRODUCENTE DA REPRIZIRA ULOGU AJSMENA U NASTAVKU FILMA “TOP GUN”, USPEO JE ZAHVALJUJUĆI – VEŠTAČKOJ INTELIGENCIJI

Dejvid A. Gros, koji vodi filmsku konsultantsku kompaniju Franchise Entertainment Research, smatra da su podaci o interesovanju publike i o dosadašnjoj zaradi “izvanredni”.

– Izvorni materijal je naročito zanimljiv, glumačko izvođenje izvrsno, a Tom Kruz je doprineo da sve prođe savršeno – kazao je.

ZAŠTO U NASTAVKU “TOP GUNA” NEMA KELI MEKGILIS I MEG RAJAN?

Uprkos nebrojenim kašnjenjima u premijernom prikazivanju nastavka filma, koji je prvi put trebalo da stigne u bioskope u leto 2020. na početku pandemije koronavirusa, uspeh nije izostao.

Filmu “Top Gun: Maverick” potrebna je bioskopska publika da bi opravdao pozamašan produkcijski budžet od 170 miliona dolara, u koji nisu uključene desetine miliona dolara potrošene na promociju filma širom sveta.

Deo sredstava otišao je na premijeru održanu na Filmskom festivalu u Kanu. Film je koproducirala i sufinansirala kompanija Skydance Media.

Previous post

Festival Bad Music Boogaloo #4 - 18. juna u KC Grad... program i satnica

Next post

Povratak na mesto gde je sve počelo... Bend Kanda, kodža i Nebojša slavi 30 godina na sceni koncertom u KST-u

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *