One su – Dolores…  i pitaju – šta te radi?

0
314
Dolores/Photo: press  promo
Dolores/Photo: press promo

Diskografska kuća Više manje zauvijek objavila je singl “Šta te radi” novog pop dua pod imenom Dolores, a produkciju potpisuje Petar Wagner alias Fantom.

Režiser video spota je Veljko Lalović a singl je već dostupan za slušanje ili preuzimanje po principu “plati koliko želiš” na službenoj bandcamp stranici, kao i na svim dostupnim streaming servisima.

Dolores je ženski pop duo koji čine Ana Srećković i Marija Vukčević, filološkinje po struci, muzičarke iz strasti. Projekat je nastao u prvoj polovini 2020. godine, kao sredstvo kreativnog izražavanja u toku pandemijskih i restriktivnih mera. Svoj definisan i konačan oblik poprima kroz saradnju s jednim od najtalentovanijih mladih producenata s naših prostora, Petrom Wagnerom, poznatijim kao Fantom. Wagner prepoznaje muzički izraz ovog autorskog dua i svojom produkcijskom magijom ga čini baš onakvim kakav treba da bude.

Inspiraciju za svoju muziku Dolores pronalaze u novom talasu, u bendovima osamdesetih i devedesetih godina prošlog veka, ali i u muzici suvremenih alternativnih sastava iz zemalja bivše Jugoslavije. U svojim pesmama, Dolores se posvećuju temama svakodnevice, baveći se pretežno stvarnim problemima i osećajima zamišljenih likova.

Naziv projekta aludira na špansku revolucionarku Dolores Ibárruri, poznatiju kao La Pasionaria, kao i na irsku muzičarku Dolores O’Riordan. Uz to što predstavlja omaž ženskoj snazi, Dolores je takođe podsetnik na filološku pozadinu koju ove dve autorke dele.

Njihov prvi singl “Šta te radi” predstavlja elektro pop priču o traganju za odgovorima, o kajanju za propuštenim prilikama i neizvesnosti koju donosi nepoznato, a singl je ujedno i najava za EP koji će biti objavljen uskoro.

Pogledajte spot za “Šta te radi”:

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime