Home»Muzika»Koja li je tajna uspeha Wet Leg? Pre samo godinu dana niko nije znao za devojke s ostrva Vajt, danas su svetske zvezde…

Koja li je tajna uspeha Wet Leg? Pre samo godinu dana niko nije znao za devojke s ostrva Vajt, danas su svetske zvezde…

3
Shares
Pinterest Google+
Wet Leg/Photo: promo
Wet Leg/Photo: promo

Usred noći maglovitih prizora na njihovom rodnom ostrvu Vajt u Engelskoj, Rijan Tizdejl i Hester Čejmbers našle su se na vrhu vrteške u luna parku gde je pala odluka – osnovaće bend i zvaće se – Wet Leg. Opremljene gitarama, živahnom maštom i zajedničkom ljubavlju prema The Ronettes i Džejn Birkin, sve do Taja Segala i Bjork, bile su spremne da snime svoje pesme.

WET LEG GOSTOVALE KOD DŽEJMSA KORDENA I “POKIDALE” NA BINI… POGLEDAJTE LIVE VERZIJU NJIHOVE “TOO LATE NOW”

Od objavljivanja prvog singla prije godinu dana, stvari su krenule napred brzinom svetlosti – od rasprodatih koncerata, nekoliko nastupa na američkoj televiziji, fenomenalnih uspeha na radiju (#2 BBC Sound of 2022), prikupljenih 40 miliona streamova na digitalnim platformama i 9 miliona pregleda na YouTubeu, do hvalospeva najpopularnijih muzičkih kolega poput Dejva Grola, Igija Popa, Lordi i Džeka Vajta.

OMILJENI BEND IGIJA POPA BIĆE “NEXT BIG THING”… UPOZNAJTE WET LEG, ČUDESNI DUO S OSTRVA VAJT. A SAD IMAJU I NOVU STVAR…

Kao poslednji u nizu njihovih obožavalaca deklarisao se ni manje ni više nego Hari Stajls, jedna od najvećih pop zvezda današnjice, i to uživo u emisiji BBC Radio 1 Live Lounge gde je servirao bombastičnu obradu njihovog zaraznog hita “Wet Dream”.

Po objavi prvih vrućih singlova od kojih se svakako ističu “Wet Dream”, “Oh no” i “Angelica”, usledilo je objavljivanje debitantskog studijskog izdanja “Wet Leg”, a Rijan i Hester su katapultirane do statusa najtraženijeg britanskog dua. Zašto svi obožavaju “Wet Leg”, otkrijte, na primer, na linku ispod.

Previous post

Grupa Love ostavila je dubok trag u rokenrolu, ali u istoriju su ušli - zbog jednog drugog benda

Next post

Tobijas Fordž (Ghost): ABBA zaslužuje Nobelovu nagradu... + krenula serija neverovatnih avatar koncerata legendarne grupe

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *