Home»Muzika»Glavni momci na glavnoj bini… Buč Kesidi na otvaranju 12. Arsenal festa

Glavni momci na glavnoj bini… Buč Kesidi na otvaranju 12. Arsenal festa

3
Shares
Pinterest Google+
Buč Kesidi, OK Fest 2021/Photo: AleX
Buč Kesidi, OK Fest 2021/Photo: AleX

Levoruki indi rok/elektro/disko duo iz Pančeva, Buč Kesidi, nastupiće 30. juna na otvaranju 12. Arsenal festa u Kragujevcu, na Main Stageu. Luka Racić (gitara i vokal) i Zoran Zarubica (bubnjevi i vokal) upotpuniće uvodne večeri program na glavnoj bini, gde će nastupiti i Stefan Milenković i dr Nele Karajlić u sklopu projekta “Rock El Clasico”, kao i bend Negative.

SVAKA ČAST… BUČ KESIDI RASPRODALI PET KONCERATA I ZAGREPČANIMA PRIREDILI TULUME KOJE ĆE DUGO PAMTITI

Buč Kesidi je nastao 2014. godine. Posle tri singla, debi album “Posesivno-ospulsivni hospul” objavili su 2016, i sa tog izdanja su se izdvojile numere “Kafe aparat” i “Draga?”. Novembra 2018, predstavili su singl “Nema ljubavi u klubu”, najveći hit u karijeri koji je doveo do naglog porasta njihove popularnosti.

Naredni, takođe izuzetno uspešni singlovi “Đuskanje ne pomaže” i “Tiho” predstavljali su uvod u drugi album “Euforija”, sjajno prihvaćen i od publike i od kritike. U oktobru 2020. duo je snimio 50-minutni koncertni film “Buč Kesidi: Euforija uživo”, koji sadrži i dokumentarne i igrane elemente. Ovo izdanje je, tokom leta 2021, prikazivano u bioskopima i na festivalima po Srbiji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Pored brojnih festivalskih nastupa,

RUNDA ODABRALA NAJBOLJE U 2021. GODINI… NAGRADE ZA BAD DAUGHTER, MARČELA I BUČ KESIDI

Buč Kesidi su, već kako velika regionalna atrakcija, rasprodali samostalne koncerte u Beogradu, Novom Sadu, Podgorici, uz nezaboravan niz od čak pet krcatih koncerata u Zagrebu. Trenutno su u fazi stvaranja materijala za treći album, koji se očekuje do kraja godine.

– Želimo da što više ljudi čuje našu muziku, ali, takođe da uvek održimo produkcijski nivo, tako da se publika oseti da je bila na našem koncertu, bez obzira što nastupamo u sklopu festivalskog programa – poručuju Buč Kesidi, pred nastup 30. juna na Arsenalu.

Njihovi uspesi proteklih godina potvrđeni su i sa nekoliko nagrada. Između ostalog, “Nema ljubavi u klubu” proglašena je za alternativnu pop pesmu godine na ceremoniji MAC awards 2020, iste godine im je uručeno priznanje za najbolje mlade snage na strukovnoj dodeli nagrada GODUM, a spot za pesmu “Tiho” proglašen je za najbolji video na manifestaciji Adria Music Video Awards.

Previous post

Džodi Foster je glavna zvezda četvrte sezone serije "True Detective"... i rešava misteriju na Aljasci

Next post

Drugovi ravnozemljaši, zdravo... Zabranjeno pušenje najavilo novi album - i to dvostuki

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *