Home»Muzika»Foxy Head predstavili spot za pesmu “Ne treba mi razlog” i najavili debi album…

Foxy Head predstavili spot za pesmu “Ne treba mi razlog” i najavili debi album…

3
Shares
Pinterest Google+
Foxy Head/Photo: press promo
Foxy Head/Photo: press promo

Sarajevska rock grupa Foxy Head predstavila je video spot za pesmu “Ne treba mi razlog”. Ovo je prvi od najavnih singlova za debitantski album grupe koji će biti objavljen na jesen 2022. u izdanju sarajevke izdavačke kuće Sarajevo Disk.

Muziku i tekst za pesmu potpisuje frontmen benda Sergio Slatinac, dok su za produkciju spota zaslužni basista i režiser Damir Pirić i direktor fotografije, Gorčin Zec. Ovaj dvojac takođe stoji iza već najavljenog dokumentarnog filma o grupi Foxy Head, a za ovaj video do maksimuma iskoristili ambijent galerije Collegium Artisticum gde je spot i sniman.

Album je u fazi snimanja dve godine, sadrži 11 pesama različitih rock stilova. Ritam gitarista i osnivač benda, Zlatko Slatinac, kaže:

– Album je sniman dve godine jer bilo je mnogo prepreka, uključujući i lockdown zbog pandemije. Drago mi je što će album izaći za Sarajevo Disk, jer mislim da ova kuća iza sebe ima duboku istoriju tako da postoji i ta emotivna nit između nas i Sarajevo Diska

Za pesmu “Ne treba mi razlog”, autor Sergio Slatinac kaže:

– Ova pesma je svojevrsni vertikalni presek celog albuma. Tekst je jednostavan i pristupačan, ima dosta melodije, slojeva, bek vokala, i mislim da je to naš potpis. Niko do sada nije uspeo da zaključi na šta ga pesma podseća, a dobili smo svakakve komentare, od toga da liči na Beatlese, Queen, pa sve do Black Crowes, i ono što nas je najviše iznenadilo – Drugi Način.

Pogledajte spot za “Ne treba mi razlog”:

Previous post

Drugovi ravnozemljaši, zdravo... Zabranjeno pušenje najavilo novi album - i to dvostuki

Next post

Ovacije od 12 minuta za "Elvisa" u Kanu... glavni glumac se rasplakao

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.