Home»Muzika»Homeland»“So It Was“… Grupa The Bad Week objavila debi album

“So It Was“… Grupa The Bad Week objavila debi album

4
Shares
Pinterest Google+
The Bad Week/Photo: Nemanja Banović
The Bad Week/Photo: Nemanja Banović

Jedna od najinteresantnijih pojava na domaćoj sceni, novosadski country blues bend The Bad Week objavio je svoj debi album “So It Was“ (Multimedia Music).

Počeli su kao ulični svirači… U julu 2020. godine, u Dunavskoj ulici broj 17, usni harmonikaš se pridružio gitaristi da svojim zvukom zajedno bogate grad. Malo posle toga u skupinu je upao bubnjar i tada je rođen The Bad Week.

– Ulica nas je spojila i na njoj smo gradili svoj jedinstveni stil koji smo, nakon što su popustile kovid mere proširili i na klubske svirke kao i festivale u Novom Sadu i drugim gradovima Srbije – kažu članovi benda i dodaju:
– Pored kaver muzike, koja je većinski orijetnisana na američki kantri bluz stil, od svirke do svirke, kroz igru, stvarali smo autorske pesme koje smo zatim i snimili…

So It Was, album cover/ Photo: Promo
So It Was, album cover/ Photo: Promo

Album “So It Was“ sniman je u studiju ZOrange, a snimanje i master potpisuje Zoran Stanković.  Tokom snimanja u studiju bendu su se pridružili Nenad Patković na bas gitari i Tamara Mirić kao prateći vokal.

– Veliku zahvalnost dugujemo Oktavijanu Gagiću koji nas je prvi put doveo u studio I pokazao nam da vredimo – kazali su ćlanovi benda.

Na albumu se nalazi 11 autorskih pesama, nazvan je po numeri “So It Was“ koja je nastala kao rođendanski poklon, a sa kojom su nastupali na festivalu akustičarske muzike FAMUS u Sivcu i osvojili prvo mesto, po izboru žirija i publike.

– Album kao celina govori o životu, ljudskim iskustvima i vrednostima opisana kroz subjektivni doživljaj i lična iskustva. Kao takav album je otvoren za samostalno tumačenje – kažu The Bad Wek i dodaju da ono što žele da postignu jeste da svoju radost podele sa ljudima:
– Da se ljudi u albumu prepoznaju i kao što nam je već puno puta bilo rečeno “Da nekom ulepšamo dan“.

Ekipu benda čine: Strahinja Jajić  (vokal, gitara), Stefan Stefanović Gile a.k.a. Gileta Slim (usna harmonika) i Danijel Seethaler (bubnjevi/kahon).

Posle uspešne promocije albuma u novosadskom Foxtrotu, bend najavljuje beogradski koncert za 26. maj u kulturnom centru Božidarac, kao i nastup u pabu Lazino tele u Novom Sadu 2. juna:
– Tokom leta nastavićemo sa promocijom albuma na brojnim svirkama i festivalima. Neki od njih su i Festival uličnih svirača u Novom Sadu i Troto Art fest Banjaluka.

Album “So It Was“ grupe The Bad Week dostupan je na svim prodajnim mestima Multimedia Music Srbija, na www.multimedia-music.com, kao i na svim relevantnim muzičkim platformama.

Previous post

Spremite se za ludu letnju žurku u Prijedoru na Elektro Park Stageu ŠA Festa

Next post

Texas Flood 28. maja u klubu Kuglaš

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.