Home»Muzika»Odlivak “ponosa” Džimija Hendriksa od juna u falološkom muzeju na Islandu…

Odlivak “ponosa” Džimija Hendriksa od juna u falološkom muzeju na Islandu…

5
Shares
Pinterest Google+
Džimi Hendrix/Photo: pixabay
Džimi Hendrix/Photo: pixabay

Penis Džimija Hendriksa biće “predstavljen” sledećeg meseca u falološkom muzeju na Islandu zahvaljujući donaciji umetnice Sintije Olbrajton neposredno pre njene smrti.

Odlivak penisa Džimija Hendriksa trebalo bi da bude izložen u falološkom muzeju na Islandu tokom juna. Odlivak u gipsu izradila je umetnica Sintija Olbrajton u februaru 1968. godine dok je Hendriks bio na turneji u Čikagu. Odlivak će biti otkriven toekom zatvorenog događaja u prostorijama muzeja u centru Rejkjavika.

DVE KLINKE UŠLE SU U BEKSTEJDŽ DŽIMIJA HENDRIKSA I TRAŽILE AUTOGRAM, A ON JE POCEPAO LIST PAPIRA I SVAKOJ NAPISAO PO STIH… TAJ LIST JE SADA SPOJEN POSLE 55 GODINA I VREDI PRAVO BOGATSTVO

Poznata kao “Plaster Caster”, Sintija Olbrajton, koja je takođe izradila kalupe za penis za Pita Šelija iz grupe Buzzcocks i frontmena Dead Kennedys – Jelo Biafru, donirala je odlivak u gipsu islandskoj instituciji neposredno pre smrti u aprilu.

“Falološki muzej s osećajem tuge i ponosa objavljuje da je pee smrti, Sintija ʹPlaster Casterʹ Olbrajton, odlučila da donira muzeju jedan od nekoliko odlivaka Džimija hendriksa”, objavljeno je na službenim stranicama muzeja 23. maja.

SAMO DVA DANA PRE HENDRIKSOVE SMRTI, NJEGOV POSLEDNJI NASTUP JE KAMEROM TAJNO SNIMIO FAN… SADA JE TAJ SNIMAK KONAČNO RESTAUIRAN I DOKAZUJE – DŽIMI JE BIO – BOG GITARE

Iako Sintija nikad nije uzela odlivak penisa Džina Simonsa iz grupe Kiss, Simons je napisao pesmu pod nazivom ‘Plaster Caster’ za album KISS-a iz 1977. “Love Gun”, koji je uključivao stihove: “The plaster’s gettin’ harder and my love is perfection/ A token of my love for her collection”.

Svoju prvu izložbu odlivaka penisa u gipsu održala je u Njujorku 2000. godine, da bi posle te izložbe kasnije izlagala radove na MoMA PS1. Bila je i u središtu dokumentarca Džesike Viline iz 2001. ‘Plaster Caster’.

READ&ROLL: KNJIGE KOJE SE ČITAJU – GLASNO… “DVA SU JAHAČA PRILAZILA”… ČUDNA, ŠARENA, LUDA I POMALO KONFUZNA BIOGRAFIJA DŽIMIJA HENDRIKSA

U poslednjoj fazi svoje karijere uključila je muške filmadžije i grudi umetnica u svoj rad, a imena poput Peaches, Karen O i Stereolabove Lætitia Sadie nalaze se u nezinoj kolekciji.

Islandski falološki muzej otvorio je 1997. godine Sigurdur Hjartarson i može da se pohvali najvećim svetskim prikazom penisa i delova penisa svakog pojedinog sisara na Islandu, kao i mnogim stranim vrstama od ukupno gotovo njih 300. Više informacija o falološkom muzeju možete saznati na ovom linku.

 

Previous post

Otkazan koncert Bjesova u Novom Sadu

Next post

Divlje jagode slave 45. rođendan 8. oktobra u mts Dvorani... Zele Lipovača: Odoleli smo usputnim trendovima i ostali svoji

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.