Home»Muzika»Teorija relativiteta… Nastavak mjuzikla “Ja sam Mileva Marić Einsten” 25. maja u Novom Sadu

Teorija relativiteta… Nastavak mjuzikla “Ja sam Mileva Marić Einsten” 25. maja u Novom Sadu

4
Shares
Pinterest Google+
Mjuzikl Teorija relativiteta/Photo: Viva Dance promo
Mjuzikl Teorija relativiteta/Photo: Viva Dance promo

Viva Dance Academy iz Novog Sada će 25. maja 2022. godine u pozorišnoj sali NIS-Gazproma u dva termina (od 18h i od 21h) realizovati izvođenje predstave, mjuzikla “Teorija relativiteta”.

Novosadskoj publici biće predstavljen nastavak prošlogodišnjeg mjuzikla “Ja sam Mileva Marić Einsten” koji je izuzetno dobro prihvaćen od strane publike i pozorišnih kritičara. Trenutno je u Novom Sadu, u godini titiule Evropske prestonice kulture, u toku program Heroine i ovaj mjuzikl se savršeno uklapa u predstavljanje jedne novosadske heroine svoga doba.

Iako su danas mnogo bolji uslovi izražavanja, stvaranja i inovacija nego početkom 19. veka,  još uvek se osećaju tragovi tako dugotrajnog neravnopravnog odnosa prema ženama koje je MIleva proživljavala, a koje se posebno obrađuju u ovom mjuziklu, sa ciljem naglašavanja posledica koje takav odnos uzrokuje, bez obzira na vreme i prostor.

Kroz prepoznavanje sličnosti i pravljenja paralela sa današnjim vremenom i prostorom publici će kroz scensko izražavanje biti predočene posledice negativnog odnosa prema ženskom polu bilo kog uzrasta u bilo koje vreme i bilo kom prostoru.

Viva Dance svih svojih 29 godina postojanja još važi za najtrofejniji plesni klub u državi čiji rad je daleko poznat i van granica Srbije. Do sada su izvodili nekoliko mjuzikla o važnim ženama iz istorije, pa je tako njihov prethodni mjuzikl “Ko se boji Isidore Dankan” izvođen po svim značajnim festivalima i manifestacijama u Srbiji.

Ulaznice za mjuzikl “Teorija relativiteta” mogu se kupiti po ceni od 1.000 din online putem sajta www.vivadance.rs ili fizički na neposredno pred predstavu u NIS-u. Za učenike osnovnih škola organizovan je grupni dolazak sa ulaznicama sa popustom.

Ko je autor Teorije relativiteta saznajte 25.maja… ????❤️ #musicaltheatre #Einstein #MilevaMaric
???? tickets: https://vivadance.rs/predstave.php?id=4

Posted by Viva Dance Serbia on Saturday, 21 May 2022

Previous post

Bili Ajliš progovorila o dijagnozi koju ima od 11. godine: Zbog Turetovog sindroma svi misle da pokušavam da budem smešna, to me vređa...

Next post

Misteriozni umetnik Whisper Scream objavio singl "Lako je tako", Mile Kekin mu pomogao u ostvarivanju "gin tonic efekta"

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.