Home»Muzika»El Hombre Invisible… Stiven Braun (Tuxedomoon) 30. maja u Domu omladine Beograda

El Hombre Invisible… Stiven Braun (Tuxedomoon) 30. maja u Domu omladine Beograda

4
Shares
Pinterest Google+
Photo: Promo
Photo: Promo

Na svojoj prvoj turneji po Evropi posle Tuxedomoona, Stiven Braun će održati intimne koncerte usredsređene na njegov potpuno novi album “El Hombre Invisible” (april 2022, Crammed Discs).

Nastupi će, naravno, uključiti i muziku iz ogromnog repertoara eksperimentalne umetnosti art-rok benda Tuxedomoon, kao i pesme sa Braunovih prethodnih solo albuma.

Rođen u Čikagu, Braun se preselio u San Francisko sredinom 1970-ih, gde se pridružio pozorišnoj grupi The Angels Of Light.

Stiven Braun/ Photo: Philippe Levy (promo, DOB)
Stiven Braun/ Photo: Philippe Levy (promo, DOB)

Tuxedomoon je osnovao sa Blejnom L. Reiningerom godine 1977. Bend je snimio dva albuma za Ralph Records, etiketu The Residents, pre nego što su se preselili u Evropu, napuštajući toksičnu atmosferu Amerike Ronalda Regana.

Od svog početka, Tuxedomoon uključuju vizuelnu umetnosti u koncerte, kreirajući svoj originalan put, koji kombinuje inspiracije proistekle iz post panka, novog talasa, alternativog roka, elektronike, avangardne muzike i džeza – sve to zajedno, omogućilo im da iskristališu mračan, ali i romantičan pogled na svet, koji je učinio da brzo postanu jedan od najuticajnijih bendova 1980-ih.

U našoj zemlji imaju veliki broj vernih fanova, pa su nekoliko puta nastupali u Beogradu od 2000. godine, najčešće u Domu omladine Beograda.

“El Hombre Invisible” prvi je pravi solo album Stevena Browna od 1990-ih, i ovom prilikom se promoviše na evropskoj turneji.

Usredsređen je na Stivenove prepoznatljive vokale, melodije i tekstove, smeštene u intimno okruženje, sa elegantnim aranžmanima za gitaru, bas, hornu, uz njegov zaštitni znak – ekspresivno sviranje klavira i saksofona.

Opisuje godine provedene u Meksiku, gde Braun živi skoro tri decenije, i bogat je reminiscencijama na tamošnju kulturu. Nova kreativna avantura ove andergraund legende, već privlači veliku pažnju kritike.

Na koncertu u Domu omladine bend će da nastupi u sastavu: Stiven Braun (Tuxedomoon) – glas, električni klavir, saksofon, klarinet, semplovi, Luk van Lišaut (Tuxedomoon) – truba, harmonika i Benđamin Glibert (Aquaserge) – gitara, bas.

Ulaznice su u prodaji na Blagajni Doma omladine Beograda i preko tickets.rs prodajne mreže po ceni od 1200 dinara.

Previous post

"Lungs Of The Earth”... Slušamo novi singl one-man metal projekta Vellayah

Next post

Liam Galager uživo kod Džulsa Holanda predstavio novi singl sa albuma koji stiže 27. maja

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *