Home»Muzika»Homeland»BendOver video singlom “Boriću se” najavio debi album…

BendOver video singlom “Boriću se” najavio debi album…

4
Shares
Pinterest Google+
BendOver/Photo: Nikola Dilberović, promo
BendOver/Photo: Nikola Dilberović, promo

Beogradski BendOver s nestrpljenjem očekuje izlazak debi albuma “Zidovi prošlosti”, koji u izdanju Multimedia Music treba da se pojavi najverovatnije naredne nedelje, a kako bi najavili šta nas na njemu čeka, bend je objavio i prvi video singl, za pesmu “Boriću se”.

– Pesma “Boriću se” je snimljena prva, još 2019/20. godine. Sa ovom pesmom smo konkurisali i pobedili na Gitarijadi 2019. godine, i nakon toga smo ušli u studio da je snimimo. Spot je sniman u Domu Kulture u Obrenovcu, tokom leta 2021. i dugujemo im veliku zahvalnost što su nam ustupili binu i opremu. Režiser je Nikola Dilberović, takođe iz Obrenovca. Lokal patriotizam na delu – kažu članovi benda i dodaju:

– Pesma je posvećena svim rok muzičarima i ljudima iza scene koji su obično primorani da rade više poslova da bi preživeli. Slobodno vreme umesto da provode sa porodicom sviraju za sitnu kintu ono što vole. Daju svaki cent i svaki atom snage da muzika živi i da se radi od srca i za dušu… Nema predaje, borba traje dok traje život.

BendOver/Photo: Nikola Dilberović, promo
BendOver/Photo: Nikola Dilberović, promo

BendOver je autorski bend iz Beograda koji neguje čist i čvrst zvuk rock’n’rolla. Osnovan je u proleće 2005. godine i tada je radio kao kaver bend. U zimu 2018. godine, snimaju tri autorske demo pesme: “Boriću se”, “Otrovna je kao greh” i “Bendover please” sa kojima konkurišu na nekoliko festivala.

U finalu takmičenja 53. Zaječarske Gitarijade 2019.  proglašeni su za najbolji bend prema odluci žirija. Na 54. Zaječarskoj Gitarijadi 2021. godine, BendOver je proglašen za najbolji bend na takmičenjima Gitarijade u ovom veku, a Buca dobija nagradu “Momčilo Moša Radenković” za najbolji vokal.

Početkom 2022. bend je potpisao ugovor sa izdavačkom kućom Multimedia Music records i, kao što smo već napisali, svoj prvi album “Zidovi prošlosti” očekuju kroz nekoliko dana.

Trenutnu postavu benda čine Miloš Došić – Buca – (vokal, usna harmonika), (Vladan Vučić – Vule (gitara, prateći vokal), Goran Pantić – Panta (gitara, prateći vokal), Ivan Đačić – Đakon Strasni (bas gitara, prateći vokal) i Mario Milićević – Maki (bubnjevi).

Pogledajte spot za “Boriću se”:

Previous post

Pobunjenička muzika pustinjskih rokera... Tuareški sastav Tamikrest prvi put u Beogradu

Next post

Svečano otvoren 14. Španski metar... do kraja meseca čeka nas 20 sjajnih igranih i dokumentarnih ostvarenja na španskom jeziku

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *