Home»Muzika»Homeland»24 minuta koje treba slušati “od početka do kraja”… Šajzerbiterlemon predstavio moćni drugi album “Na dugačkim poljima”

24 minuta koje treba slušati “od početka do kraja”… Šajzerbiterlemon predstavio moćni drugi album “Na dugačkim poljima”

5
Shares
Pinterest Google+
šajzerbiterlemon/Photo: Ana Žeželj
šajzerbiterlemon/Photo: Ana Žeželj

Beogradski bend Šajzerbiterlemon predstavlja drugi studijski album “Na dugačkim poljima”, koji objavljuju nezavisni izdavači Geenger Records i Pop Depresija.

Album je dostupan na svim digitalnim platformama i bandcampu, a ploča će biti objavljena tokom jeseni. Video za drugi singl “Zavrti me” u režiji Stefana Veličkovića objavljen je pre nekoliko dana, a prvi singl “Strepnja” album je najavio u decembru prošle godine. Koncertna promocija albuma zakazana je za 26. maj u Zagrebu u Klubu Dva Osam i 2. jun u Beogradu u Drugstoreu.

– Spremali smo album više od tri godine, preživeo je sve moguće prepreke i sada, konačno, sa ponosom i zadovoljstvom možemo da kažemo da je tu. Osam pesama i nešto više od 24 minuta u koje smo pokušali da spakujemo mnoštvo senzibiliteta, sa ciljem da napravimo veliki korak napred u odnosu na sve do sad –  kaže pevač grupe Jovan, uz komentar da bi idealno bilo da se album sluša “od početka do kraja”.

“Na dugačkim poljima”  sniman je u Down There Studiju na Novom Beogradu tokom 2021. i 2022. godine, u produkciji Uroša Milkića i Andreja Mladenovića. Muziku i aranžmane potpisuje kompletan bend zajedno sa producentima, a tekstove je pisao pevač i gitarista benda Jovan Sibinović. Autorka impresivnog omota je Katarina Stanojlović.

Na dugačkim poljima, artwork
Na dugačkim poljima, artwork

Šajzerbiterlemon trenutno čine Ana Đurović (bubnjevi), Jovan Sibinović (gitara, vokal), Konstantin Janković (bas, prateći vokal) i Đorđe Dabić (gitara). Pre albuma “Na dugačkim poljima” grupa je objavila EP (samostalno izdanje, 2017) i debi “Iza naših zidova” (Geenger Records, 2019). Učestvovali su na Hali Gali kompilaciji (2019) sa pesmom “Sve senke”.

Previous post

Ćerka Ozija Ozborna povređena u fatalnom požaru u muzičkom studiju...

Next post

Dajana Ros i Tame Impala zajedno pevaju "Turn Up The Sunshine"... to je znak da stiže "Minions: The Rise Of Gru"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *