Home»Muzika»Homeland»New York Times o Konstrakti: Tehnički, to je pesma, ali…

New York Times o Konstrakti: Tehnički, to je pesma, ali…

5
Shares
Pinterest Google+
Konstrakta - In Corpore Sano/Photo: YouTube screenshot
Konstrakta – In Corpore Sano/Photo: YouTube screenshot

 

Ana Đurić Konstrakta, osim što je osvojila region i Evropu svojom evrovizijskom pesmom “In corpore sano”, trenutno izaziva pažnju i u Americi.

Konstrakta se posle finala Evrovizije u Torinu našla na stranicama čuvenog New York Timesa, kao i na njihovom sajtu i zvaničnoj Instagram stranici. U tekstu pod naslovom: “Megan Markl stigla na evrovizijsku scenu. Nekako!”, novinar američkog lista ističe da je Konstraktin nastup predstavljao umetnički performans.

I ŠTA ĆEMO SAD?! KONSTRAKTA NIJE POBEDILA NA EVROVIZIJI, ALI NAM JE POKAZALA DA SVETLO NA KRAJU TUNELA IPAK POSTOJI…

“Možda i najčudniji nastup večeri, srpska predstavnica Konstrakta, upravo je zauzela pozornicu, kako bi izvela svoju pesmu “In corpore sano”. Tehnički, to je pesma, ali više predstavlja umetnički performans. Konstrakta tokom cele pesme sedi i najveći deo vremena pere ruke u lavoru, dok četvoro njenih igrača uvija peškire oko svojih ruku”, navodi se u tekstu ispod fotografije s nastupa koja je obišla svet, prenosi Blic.

Podsetimo, ovo nije prvi put da se Konstrakta pominje u američkim medijima, pa su se tako na sajtu Haffington posta posebno citirale reči Konstrakte da je Megan Markl deo pesme “ne zato što je toliko važna u ovom slučaju, već što je predstavnik svih onih ljudi u medijima na koje smo fokusirani”. I sama Konstrakta je nedavno u izjavi medijima ispričala da Megan još nije kontaktirala s njom.

KAKO JE OVO FER? UČENIK NA PISMENOM CITIRAO KONSTRAKTU, PA DOBIO KECA…

– Megan još nije kontaktirala sa mnom, ali bih volela da čuje našu pesmu. Ovo je pesma o atmosferi u kojoj živimo, koja zdravlje stavlja ispred svega. Inače, Megan je takođe prognana, a mi podržavamo prognane ljude – rekla je Konstrakta.

Previous post

PLAN B – 7. Festival subverzivnog filma 28. i 29. maja u Domu omladine

Next post

Dva spektakla u Areni, dan za danom... Koncert Iron Maidena rasprodat, za 2CELLOS ostao još mali broj ulaznica

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *