Home»Muzika»Placebo pokrenuli online prodaju svoje korišćene opreme u humanitarne svrhe…

Placebo pokrenuli online prodaju svoje korišćene opreme u humanitarne svrhe…

4
Shares
Pinterest Google+
Placebo/ Photo: Ptomo (Arsenal Fest)
Placebo/ Photo: Ptomo (Arsenal Fest)

Engleski art-rock velikan Placebo pokrenuli su online trgovinu na kojoj prodaju opremu korišćenu na prošlim turnejama i snimanjima albuma. Ovaj sjajan bend u sklopu velike turneje povodom izlaska novog studijskig albuma stiže na Arsenal fest, na Main Stage 1. jula 2022.

Posle objave dugoočekivanog albuma “Never Let Me Go” Placebo su preko platforme Reverb u prodaju pustili više od sto komada muzičke opreme, među kojima su i kolekcionarski predmeti. Fanovi, na primer, mogu da kupe opremu korišćenu za snimanje albuma kao što su “Without You I’m Nothing”, “Sleeping With Ghosts” ili “Meds”, kao i Takamine akustičnu gitaru korišćenu na jednom od najpoznatijih singlova benda “Every You Every Me” ili Korgov synth korišćen na singlu “Pure Morning”. Celokupni iznos od prodaje određenih komada opreme ide u neprofitnu organizaciju Music Saves UA i humanitranu pomoć za Ukrajinu.

Dugoočekivani osmi album Placeba “Never Let Me Go” prema jedinstvenim pohvalama muzičkih medija svrstan je među najbolje u njihovoj karijeri, a označava povratak jednog od najpoznatijih rock bendova na scenu.

BRAJAN MOLKO (PLACEBO): DEJVID BOUVI JE I DALJE UZ MENE, KAO MOJA “SREĆNA ZVEZDA”…

Clash Music piše da album “Never Let Me Go” pokazuje koliko Placebo može da oduševi i da ih je nemoguće otpisati. Kerrang ih naziva krunisanim prinčevima narodne republike rock’n’rolla. NME navodi kako je reč o najboljem albumu nakon “Meds”, o renesansnoj ploči koja inspiriše i predstavlja rock veterane u modernom dobu. DIY mag kaže da je album povratak u budućnost, Louder Than War navodi da je u 25 godina karijere ovo album Placeba koji ima najviše teksture i emocija. Xsnoize pak kaže da bend beskompromisnim povratkom želi da vrati veru u čovječanstvo.

Londonski alternativci, prepoznatljivi po androginom izgledu i stavu, kao i osobenom spoju popa, panka, gotike, grandža i glam roka, nastupiće na Main Stageu Arsenala druge festivalske večeri, 1. jula, dok će nekoliko dana ranije, 27 juna, svirati i u Zagrebu.

Previous post

Nemi pesnik & Keni nije mrtav & Jutro & Vikend celu noć - 26. maja u novosadskom Domu kulture

Next post

The Bad Week promovišu debi album "So it was" koncertima u Novom Sadu i Beogradu

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *