Čekaj malo… Da li su Judas Priest u Rock and Roll Hall of Fame ili ipak ne?

0
200
Oglasi
Judas Priest/Photo facebook @@OfficialJudasPriest
Judas Priest/Photo facebook @@OfficialJudasPriest

Nedavno smo pisali o tome kako heavy metal legende Judas Priest nisu zvanično uvrštene u Rokenrol kuću slavnih, ali će dobiti nagradu za muzičku izvrsnost od organizacije.

Kako piše metalsucks.net, to je zato što je objavljen spisak induktovanih, a potom i informacija za Judas Priest, pa je izgledalo kao da samo dobijaju priznanje, ali ne i zvaničnu indukciju. Od tada, međutim, bend i drugi novinarski sindikati su se oglasili kao da su Priest 100% primljeni, ostavljajući obične smrtnike zbunjenim. Dakle, pokušavamo da shvatimo: da li je Judas Priest u Hall of Fame? Da li je to zvanično?

ZVANIČNO: U ROCK & ROLL HALL OF FAME OVE GODINE ULAZE EMINEM, DOLI PARTON, DURAN DURAN…  JUDAS PRIESTU NAGRADA ZA MUZIČKU IZVRSNOST

U svakom slučaju, bend tako misli, zar ne? Ako dobijete ovu grafiku koju vam pošalje Akademija za snimanje i objavite je na svom Twitteru, onda to mora da znači nešto, zar ne? Mora da ste dobili zvanično zeleno svetlo.

Ali, evo gde je bag. Zašto postoje izvođači, a zatim Judas Priest sa svojom “Nagradom za muzičku izvrsnost?”. Zašto su Eminem i Pat Benatar i Doli Parton na ovoj listi, a zatim Priest i Hari Belafonte sa drugom vrstom počasti? Pored toga, bend nije prošao na glasanju fanova. Razumljivo bi bilo da dobijanje nagrade nije SAMO uvođenje u Hall of Fame, zar ne? – pitanju se novinari Metalsuksa.

Možda je razlika u formulaciji. Prema Akademiji, “Nagradu za muzičku izvrsnost” dobijaju…

“…umetnici, muzičari, tekstopisci i producenti čija su originalnost i uticaj na stvaranje muzike imali dramatičan uticaj na muziku”.

ROB HALFORD POSLE OBJAVE O NAGRADI ROKENROL KUĆE SLAVNIH ZA JUDAS PRIEST: ALELUJA, OVO JE BLAGOSLOV KOJI SU SVI METALCI ČEKALI

Tako je i ovde poruka da su umetnici kao što je Duran Duran sjajni i da zaslužuju mesto u sali, ali sa Judas Priestom, to je kao: Ne bismo vas izabrali, ali ne možemo poreći da ste promenili lice muzike, pa jebi ga, ušli ste preko tehničkih stvari? To nije najgora stvar na svetu, iskreno, i metal se tako tretira za sve vreme svog postojanja – “ne razumemo, ali jebote, popularan je, pa eto…”.

Dakle, procenite sami. Da li je Judas Priest primljen u Rock and Roll Hall of Fame? Da li se ovo računa? Da li su na neki način indukovani? Ili ipak nisu? Šta vi mislite…

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime