Home»Muzika»Uništenje, vojska na ulicama, uplakana deca… Ukrajinska grupa Kalush Orchestra, pobednici Evrovizije, objavili spot za pesmu “Stefania”

Uništenje, vojska na ulicama, uplakana deca… Ukrajinska grupa Kalush Orchestra, pobednici Evrovizije, objavili spot za pesmu “Stefania”

5
Shares
Pinterest Google+
Kalush Orchestra/ Photo:  Oleksi Chyckhum (promo, Menart Serbia)
Kalush Orchestra/ Photo: Oleksi Chyckhum (promo, Menart Serbia)

Pobednici ovogodišnje Evrovizije, Kaluš orkestar, koji su Ukrajini doneli treću pobedu u istoriji takmičenja, objavili su zvaničan spot za pesmu “Stefania”.

“Ovu pesmu sam jednom posvetio svojoj majci, a kada je izbio rat, pesma je dobila mnogo novih značenja. Iako u pesmi nema ni reči o ratu, mnogi su pesmu počeli da povezuju sa majkom Ukrajinom. Štaviše, društvo je počelo da je naziva himnom našeg rata! Ali ako je Stefanija sada himna našeg rata, voleo bih da postane himna naše pobede”, napisano je u opisu spota.

U spotu trenutni šampioni gledaju posledice ruske invazije na Ukrajinu – ruševine su svuda, vojska je na ulicama, deca su uplakana…

I ŠTA ĆEMO SAD?! KONSTRAKTA NIJE POBEDILA NA EVROVIZIJI, ALI NAM JE POKAZALA DA SVETLO NA KRAJU TUNELA IPAK POSTOJI…

Podsetimo, na pres-konferenciji za pobednike Kaluš orkestar naveo je da je u ovom trenutku svaka pobeda i podrška njihovoj državi važna i uzviknuli “Slava Ukrajini”.

Naša umetnica Konstrakta, koja je doživela peh na bini ali je to nije omelo, izjavila je posle finala da je srećna što je publika prepoznala pesmu, iako je pomislila nakon glasanja žirija da “In corpore sano” – “ne prolazi ovde”.

Pogledajte spot za pesmu “Stefania”:

Previous post

12. Antievrovizijski koncert Mortal Kombata 21. maja u atrijumu Beogradskog sajma

Next post

Met Kameron dobio koronu pred koncert Pearl Jama, za bubnjevima ga zamenila trojica, a jedan od njih je bio - klinac iz publike

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *