Home»Muzika»#prkosimonesreći… Posle tri godine pauze održana humanitarna žurka Sava roka u dvorištu gimnazije “Sveti Sava” u Beogradu

#prkosimonesreći… Posle tri godine pauze održana humanitarna žurka Sava roka u dvorištu gimnazije “Sveti Sava” u Beogradu

5
Shares
Pinterest Google+

Posle pauze zbog pandemije korona virusa konačno držana treća po redu humanitarna rok žurka Sava Roka u dvorištu gimnazije “Sveti Sava” u Beogradu.

U petak, 13. maja, održana je treća po redu Sava Roka  humanitarna rok žurka na donjem terenu dvorišta gimnazije “Sveti Sava” u Beogradu. Posle trogodišnje pauze zbog pandemije korona virusa, konačno je bilo uslova da se ovaj događaj ponovo realizuje. Kako se desilo da Sava Roka ove godine padne na petak trinaesti, organizatori su odlučili da slogan ovogodišnje žurke bude #prokosimonesreći.

Idejni tvorac i osnivač Vuk Marković i KesKse_ ph by Tijana Miloradović
Idejni tvorac i osnivač Vuk Marković i KesKse_ ph by Tijana Miloradović

Događaj je počeo u 19 časova i na stejdž su prvo izašli organizatori događaja koji su publici priredili jednočasovni muzički warm-up. Nakon toga je počela dvočasovna KesKse igranka pod palicom Dobrice sa istoimene Instagram stranice. Vrteo je tematsku set listu pod nazivom “Revolucija rok muzike”.

Publika je, od početka do kraja, plesala uz svaku pesmu, a neke pesme poput “We Are Young” Funa i “Psycho Killer” Talking Headsa  horski su pevane. Atmosfera je bila sjajna, donji teren je bio prepun publike svih generacija. Za kraj programa na binu je istrčao mladi beogradski sastav Daze, priredivši publici jednočasovnu svirku za pamćenje.

Daze_ ph by Mihajlo Marinković
Daze_ ph by Mihajlo Marinković

Ovom prilikom sakupljeno je 244.250,00 dinara, što je tri puta više novca u odnosu na prethodnu Sava Roka žurku, a veliki udeo u ovome imala je i prodavnica sladoleda Crna ovca čiji je sav prihod od prodaje sladoleda takođe, uz prihod od prodatih ulaznica, doniran fondaciji Podrži život.

Organizatori se takođe zahvaljuju i sponzorima Coca Cola HBC, koja je obezbedila piće za događaj, kao I BGB Studiju,  koji je obezbedio tehniku treći put zaredom. Poručili su i da su prezadovoljni ovogodišnjim izdanjem žurke i da je standard dosta podignut u odnosu na prethodnu žurku, te da je cilj da se iz godine u godinu standard samo povećava.

Previous post

Met Kameron dobio koronu pred koncert Pearl Jama, za bubnjevima ga zamenila trojica, a jedan od njih je bio - klinac iz publike

Next post

Priče iz nekog vremena prošlog... Kantautor Mihail Ramač objavio pesmu posvećenu Đorđu Balaševiću

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *