Home»Muzika»Dan kad je Eminem ostao bez reči… KEndrik Lamar posle 5 godina objavio album i srušio Spotify i Apple Music

Dan kad je Eminem ostao bez reči… KEndrik Lamar posle 5 godina objavio album i srušio Spotify i Apple Music

4
Shares
Pinterest Google+
Kendrik Lamar/Photo: YouTube screenshot
Kendrik Lamar/Photo: YouTube screenshot

Kada je Kendrik Lamar objavio novi album “Mr. Morale & the Big Steppers”, zbog velike navale fanova srušili su se serveri platformi Spotify i Apple Music.

“Ostao sam bez reči”, napisao je Eminem na Tviteru nakon što je preslušao album od devet pesama, na kojem je Lamar sarađivao sa brojnim muzičarima.

Blxst i Amanda Reifer pojavljuju se u pesmi “Die Hard”, Taylour Paige može se čuti u “We Cry Together” (u koju je uključen i sempl benda Florence and the Machine), zatim Summer Walker i Ghostface Killah u “Purple Hearts”, Kodak Black u “Sillent Hillu”, Beth Gibbons u “Mother I Sober”.

GUARDIAN POSVETIO ČLANAK MUZICI U EX-YU… ILI ZAŠTO JE KENDRIK LAMAR “POKRAO” JUGOSLOVENSKU GRUPU SEPTEMBER

“Mr. Morale & the Big Steppers” je poslednji album koji Lamar izdaje u saradnji s izdavačkom kućom “Top Dawg Entertainment”. Naime, Lamar je u saradnji s Dejvom Frijem pokrenuo pgLang, projekat preko koga će ubuduće objavljivati nove albume.

Ovo je prvi Lamarov album nakon pet godina. Godine 2017. je izdao “Damn” za koji je dobio i Pulicerovu nagradu. Posle tog albuma Lamar je radio na izboru muzike i saundtreku za Marvelov film “Black Panther”, nastupio je na Coachelli, osvojio 14 Grammy nagrada i bio nominovan za nagradu Oskar.

OVAKO ZVUČI SAUNDTREK KENDRIKA LAMARA ZA FILM “BLACK PANTHER”

Godinu dana pre poslednjeg albuma, 2016. je za album “To Pimp a Butterfly” dobio 11 nominacija za Grammy i tako nadmašio i “Thriller “Majkla Džeksona.

Uzevši sve to u obzir, ne čudi da su očekivanja od ovog albuma bila velika. A izgleda da ih je Lamar u potpunosti ispunio…

HL/Izvor: index.hr

Previous post

"Društvo mrtvih pesnika“ 17. maja na sceni Kulturnog centra Čukarica

Next post

Dodeljene Billboard muzičke nagrade... Rokeri vladaju na turnejama, Glass Animals je najbolji rok bend, ali Olivija Rodrigo je zasenila sve

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *