Home»Muzika»Church Of The Cosmic Skull… Naš novi omiljeni rock hippie sex kult

Church Of The Cosmic Skull… Naš novi omiljeni rock hippie sex kult

5
Shares
Pinterest Google+
Church Of The Cosmic Skull/Photo: press promo
Church Of The Cosmic Skull/Photo: press promo

Konačno, kult vredan pridruživanja: Church Of The Cosmic Skull i njihov četvrti album “There Is No Time”

Britanski faux-gospel prog rockeri Church vraćaju se sa sjajnim četvrtim albumom. To je potpuno zagonetan projekat koji vodi pevač/gitarista Bil Fišer, a mistično poreklo benda i scenska odeća – bele haljine, nose sve karakteristike hipi seks kulta ranih 70-ih, ali njihov zvuk je čvrsto ukorenjen u bučnom arenskom rocku klasičnog doba.

“One More Step”, glavni singl albuma, predstavlja očaravajuću ulaznu tačku u njihov svet, i zlokoban i primamljiv, koji se gradi od stoner-rok orgulja u džepnu simfoniju nebeskih horova i praštećih gitara.

Na drugim mestima bend kanališe veličanstvenost Queen (Seven Rais Of Colour) i acid-burn Hawkwinda (Valley and Hills, 1. deo). Čak i intimnije pesme, kao što je moćna balada “We Lost It Somewhere”, imaju ekspanzivni, filmski kvalitet.

“There Is No Time” je definitivno očaravajuća kolekcija pesama koja balansira između prizivanja propasti i životno optimizma.

Evo kako zvuči trenutno najzanimljivijii kult na svetu:

HL/Izvor: loudersound.com

Previous post

Kopola snima svoj najveći film ikada: Ne zanimaju me ni priznanja ni novac, hoću da "Megalopolis" bude moja zaostavština

Next post

Gadovi i kako ih prepoznati... Grupa Orvel singlom "Gadovi" najavila svoj treći album

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *