Home»Muzika»Florens Velč otkrila svoju najveću zabludu: Mislila sam da je alkohol gorivo za moju kreativnost, sada znam da nije…

Florens Velč otkrila svoju najveću zabludu: Mislila sam da je alkohol gorivo za moju kreativnost, sada znam da nije…

6
Shares
Pinterest Google+
Florence+The Machine/ Photo: Autumn De Wilde (promo, Universal Music Serbia)
Florence+The Machine/ Photo: Autumn De Wilde (promo, Universal Music Serbia)

Stigla je plesna groznica koju smo jedva čekali. Nakon što su napravili uvod sa nekoliko vrlo zapaženih singlova, Florence + The Machine končno su predstavili svoje peto studijsko izdanje pod nazivom “Dance Fever”. Album, koji su producirali Florese Velč, Džek Antonof i Dejv Bejli, donosi 14 novih pesama, među kojima su i pomenuti singlovi “My Love”, “King”, “Free” i “Heaven Is Here”. Za čarobne muzičke spotove, koji prate ovo izdanje i prenose muzičku magiju i na vizuelni nivo, bila je zadužena rediteljka Outumn De Vajld.

DA LI STE ČULI ZA CHOREOMANIU? KAKO SU FLORENCE+THE MACHINE ISKORISTILI NEOBIČAN RENESANSNI FENOMEN…

Album je nastao u Londonu u jeku pandemije i nestrpljivog čekanja da se svet vrati u normalne tokove. Tokom karantina, Florens je najviše žudela za klubovima, plesom na festivalima, muzikom i zajedništvom. Nade i snovi o ponovnim susretima sa voljenima i plesu sa strancima pomogli su da se uzbuđenje oko albuma maksimalno održi. Na kraju krajeva, muzika je jedinstvena umetnička forma koja ima moć da pomogne čoveku u različitim životnim okolnostima, da opusti i oslobodi anksioznosti, pa makar samo na trenutak.

Florence + The Machine_Press Photo_credit Universal Music Serbia
Florence + The Machine_Press Photo_credit Universal Music Serbia

“Dance Fever” prikazuje Florens na vrhuncu njene moći, kako dolazi do potpune samospoznaje, lukavo se šali na svoj račun, igrajući se idejama identiteta – muškog i ženskog, kao i temama iskupljenja i slavlja. Inspiracija je potekla od renesansnog fenomena plesne manije (choreomania) u kom su skupine ljudi, nekada i hiljade, plesale do iznemoglosti. Ples je Forence ponudio snagu, energiju i način gledanje muzike na koreografski način. Trenutno je u pripremi i “Dance Fever” turneja čiji se početak očekuje u novembru, a tokom koje će se održati čak dva nastupa u čuvenoj O2 areni u Londonu.

ZOVITE ME ZLICA… FLORENCE AND THE MACHINE SNIMILI PESMU “CALL ME CRUELLA” ZA FILM O GOSPOĐICI OD OPAKA

Povodom objavljivanja albuma, pevačica Florens Velč razgovarala je sa Zejnom Louom iz Apple Musica, a jedan odlomak privukao je naročitu pažnju. Velč je pričala o zabludi u koju je sama verovala, a to je da je piće neophodan deo života rok zvezde. Sada je trezna osam godina.

– Mislila sam da su haos u mom životu i piće i sve ostalo gorivo za moju kreativnost – objasnila je Velč.

ŠTA ZAJEDNIČKO IMAJU FLORENS VELČ I DŽEJMI LI KERTIS? OVIH DANA OBE SLAVE SVOJE NOVE ROĐENDANE…

– Ako si bio rokenrol zvezda, tako si to radio. Jer, kao mlada žena koja pokušava da se pozicionira na indi sceni, nisam želela da ljudi misle da sam osetljiva devojka. Mislila sam: “Ako mogu da pijem koliko i ovi ljudi, ako mogu da pijem dok oni ne završe ispod stola, tako ću naći svoje mesto u ovom svetu”.

KELTSKA ČAROLIJA JOJ JE U KRVI… POSLEDNJA SEZONA “GAME OF THRONES” NE BI BILA ISTA BEZ FLORENCE AND THE MACHINE

– Na sceni južnog Londona iz koje sam došla, tako ste to uradili. Svirka i opijanje su se prepletali. I onda, to je bilo piće pre, piće tokom, piće posle. I ako ste uspeli da pogodite slatku tačku gde je to učinilo svirku zaista dobrom, to je bilo sjajno. Ponekad to ne bi uspelo. Onda se to pretvaralo u vrištanje i bacakanje… – rekla je Florens.

Previous post

Boris Leiner: Johnnyjev povratak bio bi ravan povratku Isusa, neuništiv je i on bi pomirio zavađena plemena

Next post

Dža ili Bu na turneji po Srbiji... kreću 20. maja iz Niša, iz Alternativnog kulturnog centra Fuzz

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *