Home»Muzika»Boris Leiner: Johnnyjev povratak bio bi ravan povratku Isusa, neuništiv je i on bi pomirio zavađena plemena

Boris Leiner: Johnnyjev povratak bio bi ravan povratku Isusa, neuništiv je i on bi pomirio zavađena plemena

5
Shares
Pinterest Google+
Boris leiner/Photo: facebook@Boris Leiner
Boris leiner/Photo: [email protected] Leiner

Boris Leiner se u novom intervjuu osvrnuo na dane u Azri, karijeru i legendarnog Branimira Štulića koji je vodio bend “čeličnom rukom”.

Boris Leiner (65), kojeg javnost poznaje kao bivšeg bubnjara Azre, osvrnuo se na karijeru i dane u poznatom bendu. Naime, Boris je u Azri bio s Branimirom Štulićem (69) zvanim Johnny, a za njega je imao jake reči.

– Johnny je bio alfa i omega svega. Doneo bi na probu pesmu, dve, pa bi onda odmah krenuli na treću, da bi probu završili nakon pet sati sa šesnaest novih pesama. Mi smo samo trebali da mu pomažemo, ne da pravimo probleme. Međutim, mi smo mu samo stvarali probleme – ispričao je Boris za Telegraf.rs.

O DA, ČEKALI SMO OVO… ŠTULIĆ REAGOVAO NA BIOGRAFIJU LEINERA: UPORNO MOJE NAŠIM ZOVE, A PO ISTOM OBRASCU ZAUZVRAT MI PRIPISUJE SVOJE ZVERSKE OSOBINE, LAŽOV PATOLOŠKI

Boris je ispričao kako je bend funkcionisao na počecima, pa priznao da on i Mišo nisu bili mnogo vredni, dok ih je Johnny podsticao i vodio bend.

Branimir Džoni Štulić/printscreen
Branimir Džoni Štulić/printscreen

– Problem su bile spike ‘ko bolje svira i slično, ali on je bio toliko eksplozivan, toliko nadaren, kreativan, toliko pozitivan, da je stvarno bio užitak samo slušati i raditi po njegovom. On je vodio Azru ‘čeličnom rukom’, kao pravo vojno lice, tako je to išlo.

BIĆE BURE… BORIS LEINER PRIREDIO NOVU KNJIGU “AZRINI SVJEDOCI”, ČEKA SE ŠTULIĆEVA REAKCIJA

ETO GA… SAMO SMO ČEKALI… DŽONI ŠTULIĆ ZAGRMEO IZ HOLANDIJE O NOVOJ KNJIZI BORISA LEINERA: KANIBAL OPET MUDA ZA BUBREGE PRODAJE…

Posle raspada Azre, muzičari su krenuli svako svojim putem. Bilo je tu i svađa, a definitivan raspad bio je posle jugoslovenske turneje jer se ona američka izjalovila. Osnivali su i svirali u bendovima posle Azre, ali Boris smatra da bi Štulić povratkom na scenu promenio tok muzičke istorije.

– Te njegove pesme su i dan-danas aktuelne, njegov povratak bi bio ravan povratku Isusa. Pomirio bi ova zavađena plemena na Balkanu.

Boris je svoje priče iz vremena Azre sažeo u autobiografske zapise naslovljene ‘Sve bio je ritam’ objavljene 2020. Pošto je posljednjih 40 godina proveo na sceni, Leiner je ukoričio mnoge nikad ispričane priče koje uključuju razne anegdote iz života velikih imena regionalne muzike poput Johnnyja Štulića, Darka Rundeka, Josipe Lisac…

Leiner je prošlog meseca objavio i knjigu “Azrini svjedoci” o verovatno najpopularnijem zagrebačkom novotalasnom bendu i kultnoj grupi svejugoslovenskih prostora. Knjiga donosi 101 svedočanstvo fanova benda koji su doživeli njihove nastupe.

HL/Izvor: telegraf.rs

 

Previous post

11. festival Takt od 15. do 18. septembra u Novom Sadu

Next post

Florens Velč otkrila svoju najveću zabludu: Mislila sam da je alkohol gorivo za moju kreativnost, sada znam da nije...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *