Bob Dilan obeležio 60 godina karijere novim videom i svojom prvom umetničkom instalacijom u vinogradu na jugu Francuske

0
187
Bob Dilan/pixabay
Oglasi
Bob Dilan/pixabay
Bob Dilan/pixabay

Kako bi se obeležila 60. godišnjica Boba Dilana kao izvođača objavljen je novi muzički video za “Subterranean Homesick Blues 2022”.

Spot je sačinjen od novih vizuala sa stihovima koje su kreirali savremeni umetnici, filmadžije, muzičari i grafički dizajneri. Video uključuje i doprinose Pati Smit, Vima Vendersa, Brusa Springstina,Džima Džarmuša, Bobija Gilespija i Džonatana Barnbruka.

U međuvremenu, Bob Dylan Center otvoren je u Tulsi u Oklahomi 10. maja.

Takođe, u vinogradu na jugu Francuske, postavljena je i prva stalna umetnička instalacija Boba Dilana.

“Rail Car” naziv je instalacije – vagona čije su stranice izrađene od gvozdenih točkova, delova bicikala, francuskih ključeva i drugih alata, koji se smestio među lozama poznatog dvorca Chateau La Coste u Provansi.

BOLJE I OD CD-A I OD VINILA… TI BOUN BARNET PREDSTAVIO IONIC ORIGINALS – POTPUNO NOVI ANALOGNI NOSAČ ZVUKA, PRVI ĆE GA ISPROBATI – BOB DILAN

Instalacija je jedna od stanica poznate turističke ture “Umetnost i arhitektura”, na kojoj se nalaze i skulpture i instalacije drugih poznatih umetnika, kao što su Trejsi Emin, Frank Geri i Ričard Rodžers, kao i još jednog muzičara – Majkla Stajpa iz REM-a.

Dilan na izložbi pod nazivom “Drawn Blank” (Praznina) u umetničkom centru dvorca izlaže i 24 slika, uz slike Monea, Matisa i Šagala, za koje kaže da su ga inspirisali.

Muzičar je tokom 60-godišnje karijere prodao više od 125 miliona albuma, a 2016. je osvojio Nobelovu nagradu za književnost.

JEDNA PESMA MENJA SVE… BOB DILAN JE HTEO ODUSTANE OD KARIJERE, A ONDA JE DOŠLA “ONA PRAVA”

Objavio je i nekoliko knjiga svojih crteža i slika, a svoje radove izlagao je u prestižnim galerijama širom sveta.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime