Home»Muzika»Pekinška patka u SKCNS Fabrika 17. maja… da se podsetimo kako je to nekada bilo

Pekinška patka u SKCNS Fabrika 17. maja… da se podsetimo kako je to nekada bilo

4
Shares
Pinterest Google+
Pekinška patka, press promo
Pekinška patka, press promo

Kultni novosadski pank bend Pekinška patka nastupiće u SKCNS Fabrika u utorak, 17. maja, od 21 čas.

Bend obeležava godišnjicu prvog nastupa koji je bio 1979. godine na Omladinskom festivalu u Subotici. Patka je podmlađena sa tri nova člana, a od originalne postave tu su gitarista Sreten Kovačević Sreta i bubnjar Laslo Pihler Cila, osnivači Pekinške patke.

Ekscentrični i skandalozni nastupi koji su izazivali iznenađenje i šok publike, a zbunjenost i gađenje kod establišmenta i malograđana, doneli su im večnu slavu. Hitovi benda Pekinška patka “Bolje da nosim kratku kosu” i “Biti ružan, pametan i mlad” do danas su ostali poruke kojima se izražava bunt i generacijski jaz.

Na koncertu će svirati dobro poznate pesme sa prvog albuma “Plitka poezija”, koji je Jugoton objavio 1980. godine. Ulaznice su u pretprodaji i mogu da se kupe online, kao i na prodajnim mestima Gigstixa. Cena ulaznica u pretprodaji je 1.200 dinara.

Na dan koncerta cena će iznositi 1.500 dinara, a ulaznice će moći da se kupe na biletarnici Fabrike. Vrata Fabrike otvaraju se u 20 časova. Koncert će početi u 21 čas.

Previous post

Đoletovo ime zauvek urezano na jednom posebnom mestu: Na stanici u Puli...

Next post

Snima se nova verzija kultnog srpskog horora "Leptirica"...  Priča se dešava u Beogradu i biće još strašnija od originala

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *