5 predmeta koji se nalaze u grobu Boba Marlija…

0
364
Oglasi
Bob MArli/Photo: facebook@BobMarley
Bob MArli/Photo: facebook@BobMarley

Bio je 11. maj 1981. godine kada je od karcinoma, kada je imao samo 36 godina, preminuo slavni rege muzičar Bob Marli. Sahranjen je na Jamajci s pet predmeta u grobu, po njegovoj izručitoj želji. Naravno, prvi od njih je njegova električna gitara Gibson Les Paul.

BOB MARLI JEDNOM PRILIKOM DAO JE MUŠKARCIMA NAJBOLJI LJUBAVNI SAVET IKADA: MOŽDA JOJ NEĆEŠ BITI PRVI, NI POSLEDNJI, NI JEDINI…

Marliju je gotovo četiri godine ranije dijagnostifikovana jedna vrsta zloćudnog raka kože, zvana akralni lentiginozni melanom. Taj melanom mu se razvio pod noktom jednog od nožnih prstiju. Uprkos upozorenjima da bi prst trebalo amputirati, Marli je to odbio zbog verskih razloga. Naime, njegova rastafarijanska vera navodno ne dozvoljava odsecanje delova tela. Rak se proširio na pluća i mozak i Marli je umro od njegovih posledica u jednoj bolnici u Majamiju.

BOB MARLI JE LAGAO O TOME KO JE NAPISAO “NO WOMAN, NO CRY”… IZ JEDNOG NEVEROVATNO DIRLJIVOG RAZLOGA

Poslednje reči koje je uputio sinu Zigiju bile su: “Novac ne može kupiti život” (pod time je mislio na neuspešnu borbu s rakom uprkos potrošenom novcu). Sahranjen je na Jamajci s pet predmeta u grobu: svojom električnom gitarom marke Gibson Les Paul, Biblijom, fudbalskom loptom, pupoljkom marihuane i prstenom koji je stalno nosio.

NE, NE, NE… AKO STE NEGDE PROČITALI DA JE AGENT CIA “BILL OXLEY” PRIZNAO DA JE UBIO BOBA MARLIJA, NALETELI STE NA “GENIJALNO” SMIŠLJENI FAKE NEWS

Ostavio je iza sebe desetak dece, a najstarijem sinu dao je nadimak Ziggy, po nazivu za maleni džoint.

 

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime