4 Maljčika na Kolarcu opet spojila Divljana i Prokofjeva

0
211
4 Maljčika/ Photo: LiveProduction
Oglasi

Klaviristi Aleksandar Šandorov i Nemanja Nikolić, pod imenom 4 Maljčika, dan posle novosadskog koncerta u Sinagogi, nastupili su sinoć u Beogradu, u ispunjenoj dvorani Kolarčeve zadužbine.

Obeležavajući rođendan Vlade Divljana, 10. maja, njegov dugogodišnji saradnik i prijatelj Šandorov je, sa svojim učenikom Nikolićem, ponovo, posle više od godinu i po dana, na istom mestu virtuozno uklopio stvaralaštvo prerano preminule legende pop muzike naših prostora i velikog ruskog kompozitora i pijaniste Sergeja Prokofjeva.

Priznati umetnici su tokom 80 minuta, pokazali da spoj, naizgled, nespojivog, zapravo izuzetno dobro funkcioniše, a reakcija oduševljene publike predstavlja najbolju potvrdu.

Iz opusa jednog od najvećih klasičnih kompozitora 20. veka prvo se začula Tokata u D molu, koja se pretopila u “Retko te viđam sa devojkama“.

Kad je Prokofjev u pitanju, dominantni su bili fragmenti Klavirskog koncerta br. 3, a kroz “Kenozoik“ i “Gde si sad, cica maco“ začuli su se segmenti Klavirske sonate br. 3.

4 Maljčika/ Photo: LiveProduction
4 Maljčika/ Photo: LiveProduction

U novo ruho presvučene su, često se i preplićući, vanvremenske pesme “Idola“, i poneke iz kasnijih faza Divljanove karijere – “Plastika“, “Nemo“, “I uvek kad se“, “Nebeska tema“, “Odnesi me“, “Rusija“, “Maršal“, “Devojko mala“, “Dok dobuje kiša“, “Ona to zna“, “Patuljci“, “Maljčiki“…

U svakom odsviranom tonu osetilo se sa kolikom ljubavlju su muzičari pristupili realizovanju ovog projekta.

4 Maljčika/ Photo: LiveProduction
4 Maljčika/ Photo: LiveProduction
Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime