Home»Muzika»Homeland»Predstavljmo vam “Green Dream” novi video singl Jovan MIlovanovic Quarteta

Predstavljmo vam “Green Dream” novi video singl Jovan MIlovanovic Quarteta

4
Shares
Pinterest Google+
Jovan Milovanovic Quartet/ Photo: Vladan Cvetković
Jovan Milovanovic Quartet/ Photo: Vladan Cvetković

“Green Dream” je drugi singl sa predstojećeg albuma pod nazivom “Away from you” beogradskog džez gitariste i kompozitora Jovana Milovanovića.

– Pre nekih dvadesetak godina, sticajem raznih okolnosti, između mene i jedne zelenooke devojke se isprečio Atlantski okean. Sam u velikom gradu i u tuđoj zemlji, nije mi ništa drugo preostalo nego da prazninu i veliko nedostajanje ispunim sanjarenjem o njoj. Imao sam potrebu da sva ta osećanja i sanjarenja tada pretočim u note, i nastala je kompozicija “Green Dream”. Dvadesetak godina kasnije, kada sam odlučio da objavim album i kada je izdavač odredio datume izlaska singlova i albuma, gle čuda, baš na rođendan te zelenooke, sada već moje supruge, planirana je objava singla “Green Dream”. Pa zar nije život čudesan – otkrio nam je o ovom singlu Jovan.

DŽEZER JOVAN MILOVANOVIĆ OBJAVLJUJE ALBUM ZA PRESTIŽNU AMERIČKU KUĆU SHIFTING PARADIGM RECORDS

Album”Away from you” Jovan Milovanovic Quarteta biće objavljen 20. maja u izdanju američke izdavačke kuće Shifting Paradigm Records iz Mineapolisa.

Pored Jovana, jazz quartet čine izvanredni srpski muzičari Kristijan Mlačak (sopran i tenor saksofon), Milan Nikolić (kontrabas i električni bas) i Aleksandar Cvetković (bubnjevi).

Jovan Milovanović diplomirao je džez kompoziciju na Berklee koledžu. Tokom studija imao je čast da njegove kompozicije koncertno izvodi Berklee College Big Band Orchestra kao i da svira sa sjajnim muzičarima kao što su Dayna Stephens, Llibert Fortuny, Ferenc Nemeth, Daniele Camarda…

Previous post

Panterchuggah u subotu prvi put u Kuglašu

Next post

Koncertni petak 13... Northern Revival i Stain razbijaju urok u Elektropioniru

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.