Koncertni petak 13… Northern Revival i Stain razbijaju urok u Elektropioniru

0
91
Photo: Promo
Photo: Promo

U petak, 13. maja u klubu Anti Shop Elektropionir nastupaće novosadski stoner heavy rock bend Northern Revival koji će binu deliti sa beogradskim kolegama Stain, čiju muziku karakterišu heavy metal, sludge, grunge, stoner i progressive rock.

Northern Revival/ Photo: Promo
Northern Revival/ Photo: Promo

Northern Revival osnovan je u oktobru 2012. godine. Iya sebe imaju vi[e od 140 nastupa širom Srbije, Mađarske, Slovenije, Rumunije, Bosne i Hercegovine.

Svirali su na mnogobrojnim festivalima u regionu: Exit Festival, TLO Fest, Alparfeszt (HU), Barock Fest (RO), Gugulan Rock Festival (RO), Kunigunda Festival (SLO), Metal Enduro (RO), Boureque Feszt (HU), Naša Stvar (BiH), United Metal Festival, Festival Srpskog Podzemlja…

Delili su bine sa poznatim bendovima iz svog žanra: Sasquatch (USA), Bongzilla (USA), Planet Of Zeus (Grcka), Greenleaf (Svedska), Dopethrone (Kanada), Nightstalker (Grcka) i drugim.

‒ S obzirom na to da je Northern Revival poslednji put publiku ovog grada raspametio 2019, odlučili smo da tri godine kasnije, priredimo Beogradu njihov koncert ‒ objasnila je organizatorka događaja, Simona Kanjevac.

A PR novosadskog benda, Ana Bjes je izjavila:
‒ Stoner je specifičan žanr za ove prostore. Svodi se na nekoliko, da ne kažemo par organizacija i pojedinačnih klubova u Srbiji koji podržavaju ovaj zvuk. To su, pre svega, mesta u Beogradu i Novom Sadu. U pitanju je veoma uzak komjuniti, a Northern Revival je prava poslastica u stoneru i značajan deo spomenute zajednice.

Stain/ Photo: Aleksandar Stojadinović (promo)
Stain/ Photo: Aleksandar Stojadinović (promo)

Stain nastavlja tamo gde je grandž stao. Ova beogradska četvorka je osnovana 2014. godine.

Bend se isprva fokusirao na sviranje hard rok i metal obrada, ali je istvremeno radio na stvaranju autorskog materijala. Trenutno objavljuju singlove i promovišu ih live nastupima.

Prvi video singl “Spiral” objavili su prošle godine, nakon čega su usledila još tri singla – “OK”, “Fade” i “Faceless”.

Poslednji spot su objavili upravo za pesmu “Faceless”, koja je do sad imala najveći odziv među publikom, kako online tako i na live nastupima.

‒ Kada je ovaj beogradski bend pristao na datum, znali smo da će to biti jedinstven koncert ‒ objašnjava organizatorka i dodaje ‒ Stain i Northern Revival vezuje jedinstveni zvuk.

‒ Drago nam je što se sve više radi na oživljavanju ovog dela muzičke scene ‒ primećuje Ana Bjes i dodaje ‒ Svaki novi događaj koji prepoznaje stoner bendova značajan je za našu zajednicu. Ona se u poslednje vreme intenzivno proširuje. Bendovi iz Srbije tome doprinose svojim ulaganjem u kvalitetnu muziku, zbog čega su njihovi nastupi jako posećeni.

‒ Za koncertni spektakl bilo je neophodno pronaći ništa manje ikoničan prostor. Izbor je pao na binu Elektropionira. Sve veća je potražnja za ulaznicama. Preko noći su usledile rezervacije karata ‒ objašnjava Simona Kanjevac.

Koncert počinje u 21:00 čas, a ulaznice po ceni od 400 dinara možete da kupite u klubu Anti Shop Elektropionir na dan nastupa.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime